Cum este cea mai scurtă zi-lumină din an, vă propun și eu un traseu scurt. Se poate parcurge în maximum 6 ore, incluzând aici și pauzele. Vara, bineînțeles, durează mai puțin. Se pleacă din Azuga (circa 900 m), pe triunghi albastru, pe Plaiul lui Moș Mihai spre vf. Clăbucetul Taurului (1520 m), cu opțiunea de a-l ocoli pe la poale până la Cabana Gârbova (circa 1350 m). De aici se urcă ușor spre Muntele Clăbucet și se coboară apoi pe pârtie în Predeal.
La un pas de România, o serie de documentare despre românii din afara granițelor
Episoadele seriei difuzate de TVR, „La un pas de România”, prezintă realitatea socială, politică și culturală a românilor rămași în afara granițelor țării-mamă, fără atitudini șovine sau alte exagerări. Urmăriți-le când aveți timp, sunt foarte interesante!
Cuvinte cheie:
afara,
document,
documentare,
filme,
filmulețe,
geografice,
geografie,
geografilia,
granițelor,
la un pas de,
reportaje,
România,
românii,
tudoseionut,
videoclipuri
Modele de subiecte, Concursul Terra, etapa pe școală
Iată două modele de subiecte pentru etapa pe școală a Concursului de geografie „Terra”, clasele a V-a și a VI-a, anul școlar 2018-2019. Subiectele au grad de dificultate mediu spre ridicat, tocmai pentru a face o departajare cât mai exactă între elevi.
Din proiectele (posterele) elevilor. Partea a II-a
Vă spuneam în prima parte că proiectele de tip poster dezvoltă elevilor capacitatea de a întreprinde o cercetare proprie, meticulozitatea, spiritul cooperant (când proiectele sunt în echipă), simțul organizatoric, estetic și artistic. Pentru restul detaliilor, vă rog să citiți prima parte.
Cuvinte cheie:
activități,
agricultura,
cutremure,
didactice,
elevilor,
erupție,
geografie,
geografilia,
gimnaziu,
glob,
hartă,
idei,
japonia,
liceu,
posterele,
proiectele,
revoluție,
școală,
tudoseionut,
vulcani
Model subiect geografie bac 2019
Au fost publicate pe edu.ro modelele de subiecte pentru bacalaureat 2019. La geografie va fi aceeași structură ca în anii precedenți, cu trei subiecte: Subiectul I - Europa; subiectul al II-lea - România; subiectul al III-lea - Probleme fundamentale ale Europei, României și Uniunii Europene. Pentru fiecare subiect se acordă 30 p și 10 p din oficiu.
Cuvinte cheie:
2019,
BAC,
bacalaureat,
europa,
exemplu,
fundamentale,
geografie,
iulie,
model,
probleme,
România,
structură,
subiect,
tudoseionut,
uniunea europeană,
variantă
Chestionar cu numerale pentru lucrarea mea de licență (Facultatea de Litere)
Dragi cititori Geografilia, vă rog să mă ajutați completând acest chestionar! Durează 5 minute și nu vi se solicită date de identitate. Sunt student la Facultatea de Litere (Universitatea din București) și realizez pentru lucrarea de licență următorul sondaj privind folosirea numeralului în diverse situații de comunicare.
Pentru fiecare propoziție, vă rog să bifați varianta pe care o considerați cea mai potrivită pentru a completa spațiile punctate (dar fără a consulta alte surse)! Nu uitați să apăsați la final pe TRIMITEȚI (SUBMIT)! Vă mulțumesc pentru timpul acordat! CLICK AICI pentru a începe!
28.10.2018
Cuvinte cheie:
ajutați,
chestionar,
completați,
comunicare,
contexte,
facultatea,
geografilia,
licență,
litere,
lucrarea,
numerale,
numeralul,
propoziție,
punctate,
situații,
sondaj,
spațiile,
surse,
tudoseionut,
varianta
Din proiectele (posterele) elevilor. Idei pentru profesori
„Proiect” este un termen generalizat în limbajul școlar pentru orice formă de activitate/ cercetare a elevilor, realizată acasă, mai puțin sau deloc coordonată de profesor și care are ca finalitate întocmirea unui material scris, grafic, tridimensional etc. La sfârșit citiți și partea a doua!
Proiectul de acasă, fie că vorbim despre poster, referat, portofoliu sau machetă, este foarte bine primit de către elevi, dacă se întrunesc câteva condiții:
Cuvinte cheie:
coordonate,
descoperiri,
elevilor,
geografice,
geografie,
hărți,
idei,
imagini,
lumii,
mediile,
mișcarea,
posterele,
poze,
prezentare,
profesori,
proiectele,
rotație,
statele,
școală,
tudoseionut
Aspectul munților reflectat în toponime (oronime)
Toponimia, ca disciplină științifică, se ocupă cu studiul originii și evoluției numelor de locuri, dezvăluind povești istorice, geografice și etimologice foarte spectaculoase. Este interesant că multe toponime suferă de-a lungul timpului diverse transformări parțiale sau totale, în urma unor procese mai mult sau mai puțin voluntare: culegeri populare și transpuneri neglijente pe hărți, impunerea unor norme oficiale, transformări de ordin politic, transcrierea modificată de pe hărțile vechi pe cele noi etc.
Cuvinte cheie:
aspectul,
Clăbucete,
creasta,
denumire,
locuri,
morfologice,
munti,
muntilor,
nume,
oronime,
parângul,
piatra,
reflectat,
reliefului,
retezat,
toponime,
trăsăturile,
tudoseionut,
vârful
Test on-line geografie bac, varianta 2, subiectul 3
Iată și subiectul al III-lea din varianta 2 de antrenament pentru bac. Rezolvați testul dând CLICK AICI sau pe imaginea alăturată. Pentru alte teste on-line și materiale didactice click pe GEO BAC.
de Ionuț Tudose
5.10.2018
___
Test on-line geografie bac, varianta 2, subiectul 2
Click aici pentru a rezolva! Aveți mai multe întrebări din subiectul 2. Bineînțeles că aici este mai ușor decât la bac, deoarece v-am pus patru variante de răspuns la fiecare item. În stânga sus puteți contoriza răspunsurile corecte/incorecte. Pentru alte teste on-line și materiale pentru bac, click pe GEO BAC.
de Ionuț Tudose
2.10.2018
___
Cuvinte cheie:
BAC,
bacalaureat,
exercitii,
geografie,
intrebari,
materiale,
model,
on-line,
pregatire,
raspunsuri,
rezolva,
rezolvari,
subiect,
test,
tudoseionut,
varianta 2
Test on-line geografie bac, varianta 2, subiectul 1
Click aici pentru a rezolva! Aveți mai multe întrebări din subiectul 1. Bineînțeles că aici este mai ușor decât la bac, deoarece v-am pus patru variante de răspuns la fiecare item. În stânga sus puteți contoriza răspunsurile corecte/incorecte. Pentru alte teste on-line și materiale pentru bac, click pe GEO BAC.
de Ionuț Tudose
1.10.2018
___
Cuvinte cheie:
ajutor,
BAC,
bacalaureat,
geografie,
intrebari,
itemi,
joc,
materiale,
on-line,
pregatitoare,
răspunsuri,
rezolva,
rezolvare,
test,
tudoseionut
Drumeție în Munții Neamțului (1923 m) din Azuga
Munții Baiului, numiți și Gârbova (după formele lor rotunjite, ca niște cocoașe), fac parte din Carpații de Curbură, fiind delimitați de râurile Prahova, Azuga, Doftana și Doftana Ardelenească. Prin pasuri sunt legați de Clăbucetele Predealului și Munții Grohotișului, iar la extremitatea nordică și sudică diferențele altitudinale îi separă de unitățile vecine mai joase.
Clădiri bucureștene în stil (neo)clasic
Neoclasicismul în arhitectură se dezvoltă în Europa (și America) în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea sub influența raționalismului iluminist și a descoperirilor numeroaselor situri arheologice antice, între care și orașele Pompei și Herculaneum. Operele artistice ale antichității romane și grecești (Panteonul din Roma, Parthenonul din Atena, alte temple, statui, coloane) atrag interesul arhitecților și sculptorilor care redefinesc practic clasicitatea antică. Este un fel de întoarcere la vechile modele, așa cum se întâmplase și în timpul Renașterii italiene.
Cuvinte cheie:
arhitectural,
ateneu,
atlanți,
biserica greacă,
bucureștene,
cariatide,
carol davila,
clasic,
clădiri,
coloane,
elemente,
neoclasicism,
panteon,
parthenon,
stil,
tudoseionut,
universitatea
În Cheile Râșnoavei cu elevii
Când vremea se anunță excelentă, rucsacul și ghetele ies singure și de bună voie din unghere, îndemnându-te să iei din nou calea codrilor. Mai mult de atât, dacă muntele te cheamă, parcă vrei să împărtășești bucuria naturii și cu alții. Și cu cine, dacă nu cu adolescenții sau copiii, sufletele cele mai curate ale unui popor!? Mi-am făcut și eu o mică echipă din trei elevi ai liceului bucureștean cu nume de martir, ne-am urcat în trenul interregio la ora 7:00, am coborât în Predeal și i-am atacat Clăbucetele și poalele munților Postăvaru, pe traseul Gara Predeal – Cabana Trei Brazi – Poiana Secuilor – Cheile Râșnoavei (sau Râșnovului) și retur.
Cuvinte cheie:
cabana,
Cheia Mică,
cheile,
Clăbucetele,
drumetie,
elevii,
Muchia Cheii,
Piatra Craiului,
Poiana Secuilor,
Postăvaru,
predeal,
râșnoavei,
râșnovului,
traseu,
Trei Brazi,
tudoseionut
Povești ale unor clădiri bucureștene din timpul ocupației germane
Astăzi am participat la un tur pietonal organizat de asociația Turism istoric în zona centrală a Capitalei, intitulat „Bastion german în buricul Bucureșcilor” (cu referire la Primul Război Mondial). Acesta și altele (urmăriți pagina aici pentru detalii) sunt menite a marca Centenarul Marii Uniri prin prezentarea patrimoniului cultural-istoric al orașului. Mi-a plăcut că voluntarii asociației, care au istorisit diverse întâmplări interesante legate de clădirile în cauză, sunt majoritatea elevi. Poveștile au fost marcate și cu momente amuzante sau mai picante, iar la sfârșit organizatorii ne-au pregătit o surpriză.
Cuvinte cheie:
bucureștene,
Calea Victoriei,
Capșa,
cec,
cercul,
clădiri,
germane,
germani,
istoric,
Mackensen,
militar,
ocupației,
ofițeri,
pietonal,
povești,
prizonieri,
tudoseionut,
tur,
turism
În Bucegi: Furnica – Peștera – Piatra Arsă – Jepii Mari
Valea montană a Ialomiței este plină de obiective turistice foarte interesante: Lacul Bolboci, Peștera Ursului, Cheile Tătarului, Cheile Coteanului, Izbucul Coteanului, Turbăria Lăptici, Turnul Seciului, Canionul Horoabe, Peștera Ialomiței, Mănăstirea Peștera, Cascada Obârșia Ialomiței ș.a. Pentru tura aceasta de o zi mi-am propus să vă arăt cât mai multe, în funcție de timpul avut la dispoziție. Mă gândisem să ajungem până la Cascada Obârșia și poate chiar la Crucea Eroilor de pe Caraiman (la întoarcere), dar, după cum ați sesizat deja din titlu, alții sunt maratoniștii, nu noi...
Cuvinte cheie:
bucegi,
cheile,
Coteanului,
drumeție,
flori,
furnica,
Ialomiței,
Jepii Mari,
Lăptici,
mănăstirea,
munte,
Padina,
Peștera,
piatra arsă,
schitul,
tudoseionut,
turbăria
Tură cu mult carst în Masivul Piatra Mare
O nouă tură de o zi pe înălțimile patriei. Plecare din București cu tren interegio la ora 6.05, sosire la Predeal ora 8.10. Luat autobuz de la gară ora 8.30 până la Dâmbul Morii (Timișul de Jos), preț 6 lei. Cred că sâmbăta și duminica nu circulă acest autobuz. În fine, la 8.50 eram la Dâmbul Morii, locul de unde pornesc câteva poteci turistice în Piatra Mare.
Cuvinte cheie:
7 Scări,
cabana,
calcar,
Canionul,
carst,
chei,
Dâmbul Morii,
masivul,
Piatra Mare,
Pietricica,
predeal,
șaua,
Timișu,
traseu,
tudoseionut,
tură,
vârful
11 curiozități ascunse ale Parcului Carol din București
Anul 1906 a fost unul jubiliar pentru români, deoarece s-au sărbătorit atunci 40 de ani de domnie a regelui Carol I și 25 de ani de la proclamarea Regatului României. Pentru a marca acest moment, s-a organizat Expoziția Națională, eveniment de însemnătate identitară, culturală și artistică la care au participat români din Regat și din afara lui, dar și alte state. Cu această ocazie s-a amenajat actualul parc pe locul mlăștinos al fostei Grădini a Filaretului de la baza dealului omonim, loc numit și „Câmpul Libertății”. Odată cu parcul au fost construite și alte obiective interesante, de mare valoare. Acestea și altele apar în imaginile următoare, Parcul Carol fiind o adevărată lecție de istorie și cultură.
Cuvinte cheie:
arenele romane,
ascunse,
astronomic,
biserica,
bosianu,
bucurești,
carol,
casa,
castel,
curiozități,
cutitul de argint,
meteorologic,
observatorul,
parcul,
tepeș,
tudoseionut,
xenofon
La vârfurile Omu, Bucura Dumbrava și Capul Morarului
Foto 1. Claia Mare |
După ce v-am dus în Parâng, vă arăt acum o parte din Bucegi. Vârful Omu este cel mai accesibil dintre uriașii României, de aceea este și cel mai căutat de iubitorii muntelui. Pentru a ajunge pe el am ales cea mai ușoară variantă. Am urcat cu telecabina din Bușteni la Babele, o idee deloc inspirată, deoarece am așteptat la coadă aproape 5 ore, în zi de vineri. Nu vreau să-mi imaginez ce este sâmbăta și duminica... Deci este de evitat.
La pas prin Munții Parâng
Cu o altitudine maximă de 2519 m în vf. Parângul Mare, al patrulea din țară, munții aceștia se caracterizează printr-o pronunțată masivitate, cu un relief glaciar și periglaciar spectaculos, dar parcă nu la fel de încântător ca în Munții Retezat. Vârfurile și culmile, chiar dacă sunt dezvoltate pe șisturi cristaline, au totuși un aspect mult mai domol și rotunjit decât prăpăstioasa și colțuroasa creastă a Făgărașului.
Cuvinte cheie:
cioara,
drumetie,
galbenul,
mohoru,
montana,
munte,
natura,
papusa,
parangul mare,
pasul,
piatra taiata,
setea mare,
transalpina,
traseu,
tudoseionut,
urdele,
varful
Opt minuni ale Olteniei de sub munte (partea a II-a)
Rămăseserăm în călătoria noastră la Horezu, în mijlocul Subcarpaților Getici (vezi aici partea I). Dacă nu v-ați plictisit, să mergem cătinel mai departe!
Cuvinte cheie:
cheile,
culele,
duca,
galbenului,
greceanu,
horezu,
maldaresti,
minuni,
neoromanesc,
novaci,
Oltenia,
padurea colorata,
pestera muierii,
stalactite,
stalagmite,
sub munte,
tudoseionut
Opt minuni ale Olteniei de sub munte (partea I)
Partea a II-a click aici. Mergând prin Țara marginilor de imperii, te umple bucuria apartenenței tale la acest spațiu, căci frumusețea lui constă tocmai în originalitatea sau raritatea elementelor plămădite de natură, de om și de Dumnezeu. Apoi răsare o altă frumusețe, transcendentă goanei zilnice după mâncare, bunuri și „un viitor”: frumusețea jertfelor martirilor. Așa încât devii român numai în măsura în care îți înfigi unghiile în chinurile gliei însângerate, mulțumindu-le străbunilor și hrănindu-te din sângele lor.
Cuvinte cheie:
biserica,
brâncovenesc,
Brâncoveni,
coloane,
Constantin Brâncoveanu,
Costești,
de sub munte,
dintr-un lemn,
Hurezi,
mănăstirea,
Olteniei,
opt minuni,
pridvor,
rezervatie,
trovanți,
tudoseionut
Mare Moartă (de Octavian Goga)
Cuvinte cheie:
albatrosul,
apa,
corăbierii,
geografică,
Mare Moartă,
nisipul,
octavian goga,
Palestina,
poezie,
rezonanță,
țintirim
Joc - Ghicește de unde sunt fotografiile
Cuvinte cheie:
arhitectura,
detectiv,
fotografii,
geografie,
ghicește,
google,
hartă,
imaginii,
indicii,
joacă,
joc,
poziția geografică,
relieful,
street veiw,
tudoseionut,
turism,
vegetația
Subiect și rezolvare geografie bac, iunie 2018
Iată rezolvarea subiectului de astăzi. Pentru nelămuriri și alte variante de răspunsuri, vă stau la dispoziție. După ce aflați notele, vă rog să le scrieți într-un comentariu și să menționați în ce măsură v-a ajutat Geografilia.
Cuvinte cheie:
BAC,
bacalaureat,
geografie,
geografilia,
iunie 2018,
model,
rezolvare,
soluții,
subiect,
tip,
tudoseionut,
variantă
Clădiri bucureștene în stil neoromânesc
După ce v-am prezentat câteva aspecte interesante ale stilului brâncovenesc, prin vizita de la Palatul Mogoșoaia, este timpul să descoperim acum câteva clădiri bucureștene construite într-un alt stil arhitectural, mult mai recent, rămas în memoria colectivă ca „stil național”. Este vorba, bineînțeles, de stilul neoromânesc, favoritul meu și, sunt sigur, al multora dintre dumneavoastră. Scopul articolului este, în primul rând, de a educa și de a sensibiliza publicul față de comorile arhitecturale care zac în jurul nostru. Străzile devin muzee în aer liber, însă pot rămâne ignorate prin incultură și nesimțire în fața frumosului.
Cuvinte cheie:
arhitectonic,
arhitectural,
bucuresti,
Bufetul,
cladiri,
Elie Radu,
geografilia,
Geologie,
Lahovary,
Minovici,
Muzeul Taranului Roman,
neoromanesc,
palat,
Palatul Primariei,
sosea,
stil,
tudoseionut,
vile
O vizită la Palatul Mogoșoaia
În nordul Bucureștilor, pe malul stâng al lacului Mogoșoaia din localitatea omonimă, găsim o oază de liniște, cultură și spiritualitate românească. De la stația de metrou Străulești și până la intrarea în parcul fostului domeniu brâncovenesc (administrat ulterior de familia Bibescu) se merge numai 3 km pe Drumul Național București-Târgoviște, distanță ce poate fi parcursă cu ajutorul frecventelor autobuze RATB.
Cuvinte cheie:
ancadramente,
arcada,
arcuri,
brancoveanu,
brancovenesc,
bucataria,
capiteluri,
casa,
coloane,
cuhnia,
foisor,
mogosoaia,
muntenesc,
oaspeti,
palatul,
pridvor,
romanesc,
stil,
tudoseionut
Orașul Urlați, imagini în oglindă din trecut și prezent
În urmă cu doi ani am realizat o serie de fotografii care ar fi trebuit continuată în vederea întocmirii unei lucrări ceva mai ample. Însă timpul a trecut și nu am mai făcut ceea ce îmi propusesem, așa că public aici mai multe fotografii comparative, care evidențiază evoluția peisajului urban urlățean în ultimul secol. Nu le mai țin ascunse pentru că își pierd actualitatea.
Cuvinte cheie:
atunci și acum,
comparative,
evolutive,
fotografii,
imagini,
în oglindă,
locații,
modificări,
natural,
orașul,
peisaj,
prezent,
serie,
trecut,
tudoseionut,
urban,
Urlați
Test on-line geografie bac (varianta 1, subiectul 3)
Dacă ai rezolvat deja subiectele 1 și 2, rezolvă și subiectul 3, dând click pe imagine sau AICI. La sfârșit vei primi un punctaj. În colțul din stânga-sus poți vedea numărul răspunsurilor corecte și greșite. Testul este mai ușor decât bacul, deoarece aici ai numai itemi cu variante de răspuns. Pentru restul articolelor din categoria bac, click aici.
de Ionuț Tudose
22.04.2018
___
Piramida vârstelor. Activitate practică la cls. a VIII-a/ a X-a
Vă propun din nou un exemplu de aplicație realizabilă la clasa a VIII-a sau la a X-a, după lecția „Structura populației României”, respectiv „Structura populației”. Se poate lucra în perechi (recomandabil) pentru a se urmări cu atenție datele statistice. Timpul necesar este o oră.
Etajarea vegetației în România (activitate practică - cls. a VIII-a)
În fiecare an am făcut cu clasa a VIII-a această aplicație și de fiecare dată copiii au fost foarte încântați. După ce facem lecția despre vegetație și faună, aloc apoi o oră întreagă acestei activități, dar aproape în fiecare caz elevii sunt nevoiți să termine singuri acasă. Scopul este de a realiza o reprezentare grafică sugestivă a etajelor de vegetație din România, exercițiu în urma căruia elevii își dezvoltă:
Cuvinte cheie:
activitate,
acuratețe,
altitudine,
aplicație,
carton,
cls. a VIII-a,
cunoștințe,
etajarea,
etaje,
faunei,
geografie,
idei,
practică,
România,
sensibilitate,
tudoseionut,
vegetatiei,
zone
Avantajele unirii României cu Republica Moldova. Suntem un singur popor
Sunt unii români de dincoace de Prut, care emit opinii pripite cu privire la „dezavantajele unei eventuale uniri cu Rep. Moldova”. Spun ei că am avea numai de pierdut, românii din Rep. Moldova „fiind mai săraci”.
Cuvinte cheie:
1918,
2018,
basarabeni,
mare,
moldoveni,
neamului,
poporului,
reîntregirea,
reunificare,
români,
România,
țării,
Unire
Efectele Legii Educației asupra românilor din Ucraina
Vă rog să urmăriți acest reportaj tulburător despre românii din Bucovina de Nord, care, conform noii Legi a Educației, sunt restricționați a vorbi în propria limbă. Copiiii urmează să studieze în limba maternă doar până la clasa a IV-a, toți elevii, indiferent de etnie, fiind obligați să studieze doar în ucraineană începând cu clasa a V-a.
Câte miliarde de oameni poate susține Terra?
Cuvinte cheie:
câte,
interesantă,
intrebare,
lunii,
miliarde,
poate,
răspunsuri,
sondajele,
susține,
terra
Sunteți de acord cu ora de vară?
Ora de vară numim timpul pe care îl folosim din primăvară până în toamnă, adică GMT + 3h. Avantajele utilizării acesteia, invocate adesea, sunt amânarea apusului cu o oră, scăzând consumul de electricitate și prelungind seara activitățile sociale.
Cuvinte cheie:
de vară,
ora,
sondajele lunii,
tudoseionut
Test on-line geografie bac (varianta 1, subiectele 1 și 2)
Rezolvați acest test, dând click aici sau pe imaginea alăturată. Sunt 60 de itemi, câte 30 pentru fiecare subiect. La sfârșit vi se va afișa punctajul. Este mai ușor decât la bac, deoarece aici aveți doar itemi cu variante de răspuns. Deci trebuie să o bifați pe cea corectă. Pentru restul articolelor din categoria geografie bac, click aici!
de Ionuț Tudose
13.1.2017
___
Care este cel mai puțin cercetat mediu de pe Terra
Cuvinte cheie:
aeriene,
cel mai putin,
cercetat,
echilibrate,
lunii,
medii,
mediu,
oceanice,
polare,
rezultate,
sondajele,
subterane,
terra,
tudoseionut
Structura pe grupe de vârstă și sexe în Republica Moldova (Piramida vârstelor)
La sugestia cititorului fidel, Costin, începem o serie de articole dedicate spațiului românesc din afara granițelor, cu o reprezentare grafică sugestivă a unor date demografice din Republica Moldova.
Cuvinte cheie:
batande,
date,
demografice,
exodul,
generațiile,
grupe,
îmbătrânire,
migrațiile,
natalitate,
Piramida,
reprezentare grafică,
Republica Moldova,
sexe,
structura,
tudoseionut,
vârstă
Care este cea mai bună metodă de combatere a defrișărilor ilegale?
Acestea sunt rezultatele sondajului lunii februarie 2017. Conform cititorilor Geografilia, cea mai eficientă metodă de combatere a defrișărilor ar rămâne replantările și cadrul legislativ.
Cuvinte cheie:
cadrul legislativ,
combatere,
defrisarilor,
februarie,
ilegale,
impotriva,
metode,
replantari,
sondaj,
tudoseionut
Statele Europei. Trăsături ale reliefului (diagramă pentru bac)
Cuvinte cheie:
altitudine,
aspect,
BAC,
campii,
caracteristici,
culmilor,
diagramă,
europei,
forme,
goegrafie,
maximă,
medie,
orientarea,
podis,
pregătire,
reliefului,
statele,
tipuri,
trăsături,
tudoseionut
Alte căutări amuzante pe Google direcționate spre Geografilia (partea a III-a)
Iată că au trecut destule luni de la ultima verificare a căutărilor efectuate pe Google. Am găsit din nou chestii dubioase, la fel ca în partea I și în partea a II-a. Completările din paranteză îmi aparțin:
Cuvinte cheie:
amuzante,
BAC,
căutări,
direcționate,
dubioase,
eratostene,
geografie,
geografilia,
glume,
google,
paranteză,
profesoara,
regiune,
să râdem,
tudoseionut,
verificare,
zona temperată
Hărți amuzante de pe net
Iată câteva hărți hazlii, adunate de pe internet! Dacă mai știți și altele, lăsați un link în comentarii!
2018, anul Centenarului Marii Uniri de la 1918
Suntem în anul Centenarului Marii Uniri când vrednicii noștri înaintași au înfăptuit România Mare. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca anul acesta și perioada imediat următoare să ne aducă:
Cuvinte cheie:
100 de ani,
1918,
2018,
Basarabia,
Bucovina de Nord,
Centenarul,
defrișări,
Majestatea Sa,
Marii Uniri,
monarhia,
Regina,
România întregită,
tare