Prin evoluția spațio-temporală din ultimul secol, dezvoltarea, concentrarea și diversificarea activităților economice, structurile urbane capătă în prezent configurații specifice. Iată mai jos principalele forme de concentrare urbană cu exemple contemporane.
Hărți bac România: unități de relief, elemente climatice, vegetație
Pe prima planșă sunt unitățile (linii îngroșate) și subunitățile (linii subțiri) de relief ale României. Pe planșa a doua sunt mai multe elemente climatice (temperatura medie anuală, precipitații medii anuale, vânturi, influențe climatice, etaje climatice). Cu linii sunt reprezentate limitele unităților de relief. În ultima hartă de jos sunt zonele și etajele de vegetație și un profil biogeografic pe care se poate observa mai bine etajarea pe altitudine. Cele două planșe pot fi imprimate A4. Pentru restul articolelor din categoria bac click aici!
Cuvinte cheie:
BAC,
clima,
de relief,
elemente climatice,
geografie,
harti,
precipitatii,
pregatire,
subunitati,
temperatura,
tudoseionut,
unitati,
vanturi
De ce fenomene de risc se tem cel mai mult românii
În anul 2015 sondam percepția cititorilor asupra ”celui mai mare risc natural pentru populația României”. Indundațiile și viiturile au fost menționate de cele mai multe ori, urmate de cutremure. De data aceasta (octombrie 2016) cititorii au fost întrebați care sunt fenomenele de risc de care se tem cel mai tare.
Să public o carte Geografilia?
Cred că viitorul va fi al mijloacelor culturale, educaționale și de comunicare clasice, deoarece sunt mult mai trainice. Tot ce publicăm pe internet, toată munca noastră de la calculator se poate duce pe apa sâmbetei printr-o simplă cedare a sistemului.
Cuvinte cheie:
antologie,
articolele,
blog,
carte,
delete,
evolutie,
generatii,
geografilia,
lunii,
publicarea,
sa scot,
sondajele,
tehnologie,
tudoseionut,
viitor