Hărțile Săptămânii 11. Terenuri de fotbal, vot suprapus pe împărțirile istorice și vecnii Poloniei


De ce unele țări au echipe atât de puternice la fotbal? Dezbinarea istorică a unei națiuni explică oare comportamentul său electoral? Cum și-a schimbat Polonia toți vecinii?

Statele Europei. Aspecte și curiozități de geografie politică


Un stat este un organism politico-geografic, alcătuit din mai multe instituții publice care au scopul de a administra și guverna o societate. Statul are în componența sa un teritoriu delimitat prin granițe, o populație stabilă, o putere politică proprie, un ansamblu de legi și o activitate economică.

Hărțile Săptămânii 10. Antipozi, cele mai vechi companii din lume și Potopul lui Noe


Dacă ai săpa o groapă adâncă prin toată planeta, în ce țară ai ieși pe partea cealaltă? Știi care este cea mai veche companie din lume încă în activitate? Există vreo legătură între istorisirea Potopului lui Noe din biblie și regiunea Orientului Mijlociu?

Hărțile Săptămânii 9. Continentul dispărut, numere de urgență și tornade

Bine ai revenit în seria hărților săptămânii unde expunem cele mai spectaculoase reprezentări cartografice oferite de vastul internet. Înainte de toate, fii primul care lasă un like și subscribe dacă nu ai făcut-o deja.

Subiect și rezolvare Geografie bac, iulie 2024. Am evaluat 80 de lucrări. Iată concluziile


Din 80 de lucrări, una singura a fost foarte bună, răspunzând la toate cerințele și primind nota maximă. Am mai văzut câteva răspunsuri bune de peste 9 sau aproape de nota aceasta. În rest circa 80% din teze s-au încadrat undeva între neputință, mediocritate, indiferență și lene.

Hărțile Săptămânii 8. Medii sud-americane pacifice, castele în Belgia și război în Somalia

Bine ați venit la episodul al optulea din Hărțile Săptămânii. Avem și astăzi trei subiecte cartografice proaspete, din trei sfere de interes total diferite. Nu uitați să vă abonați canalului pentru a fi la curent cu alte noutăți. Lăsați și un comentariu, vă rog, cu harta voastră favorită dintre cele trei.

Clima Europei. Factori genetici și alte caracteristici


Un clip în care explic mai multe aspecte climatice ale continentului european, fiind utile elevilor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Setați rezoluția maximă. Nu uitați de like și subscribe!

Hartă bac și video. Rocile din România. O prezentare sintetică, dar cu multe curiozități


Rocile sunt agregatele minerale care alcătuiesc scoarța terestră. Informal le numim „pietre”, cu mențiunea că unele roci nu au nicidecum aspectul dur, ca în cazul argilei umectate sau al nisipului. Folosiți harta și clipul pentru pregătirea examenului de bacalaureat.

Hărțile Săptămânii 7. Fotbal, monștri și căutări religioase pe Google


În episodul de astăzi avem trei forme diferite de cartografiere a emoțiilor. Nu vorbim de reacții cerebrale sau aure energetice, ci de elemente reprezentate spațial, care stârnesc anumite sentimente.

Hărțile Săptămânii. Țări cu risc, G20 și unde merg norvegienii in vacanță


Revin cu un nou episod din seria Hărțile Săptămânii, prin intermediul căreia vă prezint subiectele geografice de actualitate și cu grad sporit de spectaculozitate. Vă prezint o clasificare a țărilor lumii după criteriul siguranței turiștilor, apoi câteva informații despre G20 și la final destinațiile preferate de norvegieni pentru vara lui 2024. Setați rezoluția 4k pentru claritate!

Hărțile Săptămânii. Speranța de viață, lumea într-o icoană și Google StreetView

O nouă săptămână, o altă prezentare a celor mai interesante actualități cartografice descoperite pe nemărginitul internet. Înainte de a începe, nu uitați de un like și un subscribe, pentru a contribui la dezvoltarea acestui canal.

Opt probleme de logică și perspicacitate cu iz geografic


V-am selectat aceste opt probleme pentru a vă antrena mintea. Dați full-screen și opriți videoclipul de fiecare dată pentru a vă concentra. Aștept răspunsurile voastre, dar aveți grijă să nu citiți înainte secțiunea de comentarii, pentru mai multă competitivitate cu voi înșivă.

Hărțile Săptămânii. Inundații în Dubai, praf saharian, trupe militare și diabet


Patru subiecte de actualitate importante. Sper să vă placă. 
Un clip de: Ionuț Tudose 
26.04.2024

Hărțile Săptămânii. Energie verde, animale și bere


Un nou episod din această serie cartografică a „Hărților Săptămânii”. Vă prezint o hartă a principalelor state producătoare de energie verde, o hartă a naturii și una a brandurilor de bere.

Rezolvăm modelul de subiect la Geografie bacalaureat, 2024


Folosiți-vă toate cele 3 ore la probele de examen! Dacă identificați greșeli, nu ezitați să le specificați în comentarii!

Hărțile Săptămânii. Eclipsă, oameni ai străzii și arme


Trei aspecte interesante: despre eclipsa din State, proporția oamenilor străzii și armele de pe drapelele naționale. Like și subscribe! Setați rezoluția HD!

Un clip de Ionuț Tudose
12.04.2024

Cum îmi aleg domeniul de activitate sau facultatea? Cum îmi descopăr vocația?


Un clip ce se adresează tuturor liceenilor, care cuprinde câteva sfaturi utile de viață și activitate. Like și subscribe!

O hartă interesantă. Indicele inovației


Vă prezint o hartă care mi-a atras atenția. Pentru alte clipuri de genul acesta, nu ezitați să lăsați un like și un subscribe! Un clip de Ionuț Tudose, Geografilia.

10 tipuri genetice de relief din România. Explicații simple, exemple, curiozități


Un clip de prezentare explicativă a tipurilor genetice de relief din țara noastră. Acesta se adresează tuturor pasionaților de Geografie, mai ales elevilor. Cei care susțin examenul de bacalaureat la această disciplină vor avea câteva puncte asigurate după parcurgerea prezentării. :) Nu uitați de like, share și subscribe! Un filmuleț de Ionuț Tudose, Geografilia

Cum învățăm? Ce tehnici folosim? (videoclip)


Videoclipul prezintă în prima parte trăsăturile generale a 8 tipuri de inteligență. Vezi ce predomină în cazul tău pentru că în funcție de acestea îți vei organiza stilul de învățare. În partea a doua sunt descrise 18 metode utile din care îți poți alege ceea ce ți se potrivește. 

Subiect simulare Geografie bac, martie 2024. Top 5 greșeli făcute de elevi

Evaluarea online a lucrărilor de la examenele naționale oferă o varietate de beneficii, precum sporirea obiectivității sau construirea unei statistici generoase, ce poate constitui o bază ulterioară de interpretare și îmbunătățire a metodelor didactice.