”Triunghiul Bermudelor” este un hidronim din vestul Oceanului Atlantic și desemnează o regiune marină în forma unui triunghi, ale cărui vârfuri sunt mai des fixate în Pen. Florida, Puerto Rico și Insula Bermuda (fig.1).
10 lucruri interesante despre Triunghiul Bermudelor (fenomene și dispariții inexplicabile sau doar mituri inventate?)
Cuvinte cheie:
accidente,
adevarul,
avioane,
ce se intampla,
disparitii,
explicatii,
fenomene,
legende,
mistere,
misterioase,
nave,
paranormal,
senzational,
stranii,
supranaturale,
teorii,
Triunghiul Bermudelor,
tudoseionut,
vase
Glume cu și despre geografi
Hai să mai și râdem, făcând puțin haz de necaz! Îmi cer scuze pentru aluziile și ironiile tăioase, dacă se simte cineva ofensat!
Cuvinte cheie:
aluzii,
amuzante,
bancuri,
capitale,
distractive,
facultatea,
geografi,
geografie,
glume,
haz de necaz,
ironii,
munti,
să mai si radem,
tudoseionut
Diferențele dintre un profesor slab și un profesor bun
În tabelul de mai jos am realizat practic o portretizare paralelă și comparativă a două tipologii de profesori, ”cel slab” și ”cel bun”. Bineînțeles, niciun profesor nu se încadrează în totalitate doar într-unul din cele două tipuri, important este să punctăm cât mai mult din cea de-a doua categorie. Parcurgeți lista cu atenție și nu preluați totul chiar ad litteram! Sper să fie de folos!
Cuvinte cheie:
calitati,
caracteristici,
cum trebuie sa fie,
didactice,
diferentele,
folos,
portrete,
profesor bun,
profesor slab,
scoala,
sfaturi,
tudoseionut
Un camion intră într-o mulțime de oameni în Nisa, Franța. Hartă cu localizarea atacului
Pe 14 iulie 2016, chiar de ziua națională, un camion pătrunde cu viteză într-o adunare de sute de oameni ieșiți în stradă pentru a admira focul de artificii. În timpul atacului, din mulțime se aud cel puțin 30 de împușcături.
Foto 1. Camionul condus de atacator (sursa foto)
Cuvinte cheie:
aplicatie,
atac,
camion,
carto,
cartodb,
franta,
harta,
intra,
localizare,
marea mediterana,
morti,
multime,
Nisa,
oameni,
terorist,
tudoseionut,
ucide,
viteza,
webmapping
Rezultate bac ale absolvenților care s-au pregătit și cu ajutorul Geografilia
Absolvenții care au învățat de pe Geografilia mi-au lăsat următoarele comentarii, chiar după ce și-au aflat rezultatele. Le-am adunat pe toate în acest articol pentru a mă lăuda cu ei. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase! (n.m.: construcțiile gramaticale le aparțin!). Pentru următorii la rând, toate articolele din Geografie BAC le găsiți aici!
Cuvinte cheie:
absolventi,
ajutorul,
articole,
BAC,
folositor,
geografilia,
invatat,
rezultatele,
site util,
subiect,
tudoseionut
Despre nori. Genuri, subtipuri și alte aspecte spectaculoase
Definiție. Norii sunt sisteme coloidale specifice atmosferei, alcătuite din picături fine de apă condensată și cristale de gheață îndeajuns de ușoare pentru a fi susținute de curenții de aer. Când admirăm un nor, practic observăm aceste particule, ci nu vaporii de apă (care sunt invizibili) – așa cum credeam în copilărie. Culoarea norilor este în general albă datorită capacității acestora de a reflecta lumina solară în totalitate. Cei groși pot fi mai închiși la culoare ca urmare a absorbției luminii. De asemenea, norii pot căpăta nuanțe viu-colorate în funcție de poziția soarelui pe boltă, care facilitează dispersia anumitor lungimi de undă din cadrul luminii albe.
Cuvinte cheie:
argintii,
aspecte,
cirrus,
cumulonimbus,
cumulus,
definitie,
despre,
formare,
genuri,
haboob,
nimbostratus,
nimbus,
nori,
nori sidefii,
smogul,
specii,
stratus,
subtipuri,
tipuri,
tudoseionut
Rezolvare subiect geografie bac iulie 2016
Cuvinte cheie:
2016,
BAC,
bacalaureat,
barem,
corectare,
corecte,
geografie,
iulie,
raspunsuri,
rezolvare,
rezolvari,
sesiunea,
solutii,
subiect,
tudoseionut
Mult succes celor care susțin ultima probă de bac la geografie!
Mult succes absolvenților care susțin ultima probă a examenului de bacalaureat la geografie! Pentru cei care îngrașă porcul în ajun, click aici pentru toate articolele din categoria Geografie BAC. După examen să lăsați un comentariu pe blog cu rezultatul obținut și să spuneți dacă v-a ajutat în vreun fel ce ați găsit pe acest site! Nu uitați să mă sprijiniți și dvs. printr-un like pe facebook!
6.07.2016
___
Rezultatele întrebării lunii iunie
În luna iunie am întrebat în secțiunea din lateral stânga ”Cât de util este acest site în pregătirea bacului la geografie? Conform rezultatelor, cititorii sunt în general mulțumiți, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Bineînțeles, Geografilia este tot timpul în curs de actualizare și îmbunătățire în funcție și de feed-back-ul dumneavoastră. În acest sens puteți completa și acest chestionar de feed-back. Învățați cu încredere de pe acest blog! Iată resultatele sondajului lunii iunie:
Cuvinte cheie:
bacului,
cat de util,
geografilia,
intrebarea,
la geografie,
lunii,
pregatirea,
raspunsuri,
rezultate,
sondajele,
tudoseionut
Căsuțele Lumii – Colecție de machete din carton de Ionuț Tudose
Căsuțele Lumii reprezintă o serie de machete tradiționale din întreaga lume, confecționate cu multă migală și eleganță, din carton subțire, lucios și estetic. Până în prezent am conceput 16 numere, dar seria este tot timpul în curs de actualizare. Acestea prezintă o frumoasă lecție de arhitectură, geografie, tradiții și bun gust, reflectând condițiile culturale și de mediu specifice fiecărei regiuni: simboluri, materiale de construcție, compartimentare, tipul acoperișului, culorile, detaliile arhitectonice etc. Machetele sunt deja construite, nu trebuie asamblate de dvs.
Cuvinte cheie:
amerindieni,
bastinasii,
carton,
case,
casute,
construite,
egipt,
iglu,
iurta,
lumii,
machete,
mongolia,
pridvor,
realizat manual,
romania,
tinuturile reci,
tipi,
traditionale,
tudoseionut