
▼
10 lucruri interesante despre Triunghiul Bermudelor (fenomene și dispariții inexplicabile sau doar mituri inventate?)

Glume cu și despre geografi
Hai să mai și râdem, făcând puțin haz de necaz! Îmi cer scuze pentru aluziile și ironiile tăioase, dacă se simte cineva ofensat!
Diferențele dintre un profesor slab și un profesor bun
În tabelul de mai jos am realizat practic o portretizare paralelă și comparativă a două tipologii de profesori, ”cel slab” și ”cel bun”. Bineînțeles, niciun profesor nu se încadrează în totalitate doar într-unul din cele două tipuri, important este să punctăm cât mai mult din cea de-a doua categorie. Parcurgeți lista cu atenție și nu preluați totul chiar ad litteram! Sper să fie de folos!
Un camion intră într-o mulțime de oameni în Nisa, Franța. Hartă cu localizarea atacului

Foto 1. Camionul condus de atacator (sursa foto)
Rezultate bac ale absolvenților care s-au pregătit și cu ajutorul Geografilia

Despre nori. Genuri, subtipuri și alte aspecte spectaculoase

Mult succes celor care susțin ultima probă de bac la geografie!

6.07.2016
___
Rezultatele întrebării lunii iunie
În luna iunie am întrebat în secțiunea din lateral stânga ”Cât de util este acest site în pregătirea bacului la geografie? Conform rezultatelor, cititorii sunt în general mulțumiți, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Bineînțeles, Geografilia este tot timpul în curs de actualizare și îmbunătățire în funcție și de feed-back-ul dumneavoastră. În acest sens puteți completa și acest chestionar de feed-back. Învățați cu încredere de pe acest blog! Iată resultatele sondajului lunii iunie:
Căsuțele Lumii – Colecție de machete din carton de Ionuț Tudose
Căsuțele Lumii reprezintă o serie de machete tradiționale din întreaga lume, confecționate cu multă migală și eleganță, din carton subțire, lucios și estetic. Până în prezent am conceput 16 numere, dar seria este tot timpul în curs de actualizare. Acestea prezintă o frumoasă lecție de arhitectură, geografie, tradiții și bun gust, reflectând condițiile culturale și de mediu specifice fiecărei regiuni: simboluri, materiale de construcție, compartimentare, tipul acoperișului, culorile, detaliile arhitectonice etc. Machetele sunt deja construite, nu trebuie asamblate de dvs.