Geografie BAC, modele de subiecte și variante extrase 2011-2015


          În acest articol găsiți modele de subiecte la Geografie pentru BAC, din ultimii 4 ani. Salvați-le în calculator! Anul acesta subiectele de la examen vor avea structură similară. Citiți și restul articolelor din categoria BAC, unde vă explic cum să luați notă cât mai mare la Geografie!


2011, varianta extrasă:
 
 
 

2012, varianta extrasă:
 
 
 

2012, model:
 
 
 

2013, varianta extrasă:
 
 
 

2013, model:
 
 
 

2014, varianta extrasă:
 
 
 

2014, model:
 
 
 

2015, varianta extrasă:





2015, model:
 
 
 
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose

14 comentarii:

Admin spunea...

Foarte fain! :D :*

Unknown spunea...

Un model pt 2017.?

Anonim spunea...

Pentru 2017 ceva ?

AdminGeografilia spunea...

Da, aici
http://geografilia.blogspot.ro/2017/05/model-subiect-si-varianta-simulare-bac.html

Anonim spunea...

Buna ziua ,daca am scris la deosebiri intre relieful Podisului Dobrogei cu Muntii Apuseni ;Podisul Dobrogei are in componenta roci sedimentare moi si Muntii Apuseni roci vulcanice ; Podisul Dobrogei s-a format prin incretire si sedimentare in timp ce Muntii Apuseni s-au format prin vulcanism; Podisul Dobrogei este format numai din roci sedimentare iar Muntii Apuseni dispun de un taram petrografic format din roci vulcanice , sisturi si flis se puncteaza ?

AdminGeografilia spunea...

Deosebiri:
- Munții Apuseni s-au format prin cutare și înălțare în orogeneza alpină, spre deosebire de Podișul Dobrogei format în orogenezele caledonică și hercinică.
- Munții Apuseni au altitudini (1849 m - vf. Bihor) mult mai mari decât Pod. Dobrogei (467 m - vf. Greci).
- Fragmentarea reliefului este mai pronunțată în Munții Apuseni și este dată de numeroasele văi și depresiuni.

AdminGeografilia spunea...

Ceea ce ai spus tu se punctează foarte puțin sau deloc, deoarece nu este corect în totalitate:
1. Ambele unități au și roci sedimentare, și roci vulcanice (și roci metamorfice). Deci deosebirea ta nu e bună.
2. Teoretic, munții Apuseni s-au format în primul rând prin cutare și înălțare (sau încrețire, după cum i-ai spus), cu ieșiri sporadice de lave la suprafață (fără formarea unor munți vulcanici ca în Orientali). Deci vulcanismul este un proces secundar și izolat, nu principal. Roci vulcanice apar și în Pod. Dobrogei, deci și acolo au fost ceva procese vulcanice. Prin urmare nici asta nu e o diferență.
3. Pod. Dobrogei are toate cele 3 tipuri de roci, la fel ca Apusenii, după cum bine ai spus. Deci nici asta nu e o deosebire. Oricum, dacă ai spus o dată de roci, nu mai spui și a doua oară. Spui de altceva, cum ar fi altitudinea maximă, gradul de fragmentare, panta terenului, orientarea și dispunerea culmilor etc.

Din 6 puncte, eu ți-aș da doar 1 punct. Chiar dacă nicio deosebire nu e corectă, totuși le-ai tratat comparativ și ai zis pt. munții Apuseni că sunt toate tipurile de roci. Alții îți pot da 0 sau 2 puncte, dar nu mai mult...

Anonim spunea...

Dacă spun, de exemplu așa: Carpații Curburii s-au format prin încrețirea scoarței terestre în timpul orogenezei alpine, altfel decat Campia de Vest, e corect?

Anonim spunea...

Bună ziua ! O sa primesc punctaj maxim la următoarele deosebiri ?
1 Grupa Nordica s-a format prin încrețirea scoarței terestre și vulcanism în timp ce munții Banatului doar prin încrețirea scoarței terestre 2 Altitudinea maxima este mai mare în Grupa Nordica pe când în Munții Banatului este mai mica
3 În Grupa Nordica întâlnim relief glaciar pe când în Munții Banatului acesta lipsește

Mara Para spunea...

Buna ziua!Super materialele pt bac :)multumesc! La intrebarea -Temperaturile au valori ridicate in lunile de vara datorita patrunderii maselor de aer: a.ecuatorial sau b.mediteranean?- si de ce...

AdminGeografilia spunea...

Mediteranean.
- ecuatorul este prea departe de Europa;
- de la ecuator nu pornesc mase de aer, nu sunt mișcări divergente ale aerului (care să se deplaseze spre latitudinile medii).

Unknown spunea...

Buna ziua. Am lasat o comnada de planse geografice pe e-mailul dumneavoastra. Nu stiu daca ati primit comanda mea si in ce masura ma puteti ajuta in acest sens. Va multumesc!

Anonim spunea...

Buna seara! Care ar fi raspunsul la precizati o cauza a valorii scazute a Produsului Intern Brut pe locuitor in Romania si la o cauza a valorii ridicate a PIB pe locuitor in Suedia?

AdminGeografilia spunea...

Nivelul de dezvoltare economică mult mai ridicat în Suedia decât în România (producție, comerț, eficiență etc.)

Trimiteți un comentariu