Hărți bac Europa: țărmuri, fluvii, lacuri, capitale

          Vă pun la dispoziție o nouă serie de hărți foarte utile pentru pregătirea bacului la geografie. Le-am realizat alb-negru pentru ca dvs. să le puteți multiplica la xerox. Sper să vă fie de folos. Pentru celelalte articole din categoria BAC, click aici!

Click pe hărți pentru a le mări!


de Ionuț Tudose
16.11.2016

20 de comentarii:

 1. Ţărmul cu rias se intalneste si in Bretagne (l-am vazut), cat si in Scotia (Aberdeen, vine de la aber=ria).
  Ţărmul cu fiorduri apare si in Scotia (Firth).

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitări realizatorului. Numai cine lucrează cu hărți știe câtă muncă implică realizarea și adaptarea lor, așa cum avem nevoie la ore. Scăparea unor detalii este firească atunci când muncești mult la ele. Desigur, apare și amprenta personală, care ține de priceperea și talentul dascălului. Oricum, felicitări și pentru că le faceți publice și astfel, le împărtășiți și altor geografi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca stiu hartile astea 3 cat pot lua la bac?

  RăspundețiȘtergere
 4. Domnule profesor,
  Vă felicit pentru aceste materiale.Cum le-ați realizat?

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua, imi puteti scrie exact care sunt fluviile care trec prin capitale in Europa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Folosește harta de aici cu fluviile și harta capitalelor din Europa. O găsești la categoria BAC din colțul din stânga-sus.

   Ștergere
 6. Salut. La harta asta mai trebuia Marea Azov si stramtoarea Kerci :)

  RăspundețiȘtergere
 7. 1)- Cauze a vulcanizmului din Oceanul Atlantic.
  2)- Cauze a prezenței vulcanizmului din Italia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „vulcanism”. Se scrie cu „s”, chiar dacă în timpul rostirii se aude câteodată „z”.

   1) Pe mijlocul Oceanului Atlantic se desfășoară dorsala medio-atlantică, o zonă de tip rift, adică o fractură tectonică între placa nord-americană și cea eurasiatică, acestea depărtându-se una de cealaltă. Pe fractura respectivă pătrund magmele spre suprafață, generând fenomenele vulcanice (Islanda).

   2) Italia se află în zona contactului de tip subducție între placa africană și cea eurasiatică, asociată cu fracturi tectonice pe care pătrund magmele spre suprafață. Interesant este faptul că și pen. Iberică și Balcanică se află în această zonă de subducție, dar acolo, se pare, scoarța terestră are probabil grosimi ceva mai mari și nu sunt fracturi atât de profunde încât să rezulte vulcani, ci doar munți de încrețire (Pirinei, cordilierele din Spania, Dinarici etc.)

   Ștergere
  2. Mulțumesc pentru răspunsuri, dar si pentru corectare.

   Ștergere
 8. Prezentați doi factori care explică variația în cursul anului a debitelor râurilor din Europa.

  RăspundețiȘtergere
 9. Va felicit! M-a ajutat foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 10. Bună ziua! Mai nou există o persoană care vinde materie de bac, printre aceste materiale se numără și hărțile dvs, însușindu-le (numele dvs nu mai apare pe ele), în cazul în care aveți posibilitatea să accesați instagramul, o să o găsiți sub numele de @bac.materialede10

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc foarte mult pentru atenționare. Am vorbit cu domnișoara respectivă și i-am explicat că este ilegal să preia materiale fără acordul prorpietarului pentru a le comercializa și poate răspunde în fața legii. Din păcate furtul intelectual este sport național la români. Eu sper că a înțeles și le-a retras.

   Ștergere