
10 motive să te faci profesor de Geografie

Altfel de Geografie - Harta clasei

Altfel de Geografie - Muntele modelelor și al contra-modelelor în viață
În ultima oră de geografie din semestru, am avut o scurtă discuție non-geografică și interesantă cu elevii clasei a VIII-a despre modele în viață: Ce sunt modelele, de ce ne sunt folositoare, modele bune și modele rele, unde ne găsim modelele etc. În urma discuției, elevii au fost rugați să realizeze pe o foaie o schiță cu un munte și un lac la poale. Pe munte și-au scris modelele în viață, importanța lor fiind din ce în ce mai mare odată cu creșterea altitudinii. În apă și-au scris contra-modelele, acestea fiind din ce în ce mai respingătoare odată cu creșterea adâncimii.
Cuvinte cheie:
altfel de geografie,
desen munte,
desenele,
geografic,
geografie,
modele si contra-modele,
munte,
muntele,
muntele modelelor,
munti,
ora geografie,
tudoseionut
”Vrei să fii milionar”
Cuvinte cheie:
ambele parti,
editie extraordinara,
parti,
vrei sa fii milionar
10 motive să nu te faci profesor de Geografie

Diplome ”Micul Geograf” pentru elevi
Dezvoltarea durabilă a turismului în județul Argeș. Stare actuală, perspective, implicații
Turismul are un mare potențial în ceea ce privește contribuția în vederea realizării obiectivelor majore ale Uniunii Europene, cum ar fi dezvoltarea durabilă, creșterea economică, ocuparea forței de muncă și coeziune socială și economică. Abordarea strategică pentru dezvoltarea durabilă a turismului în județul Argeș se bazează în primul rând pe procesul de creare a condițiilor efectuării turismului în zona montană, turismul urban-cultural din importantele orașe ale județului dar și turismul rural.
Dezvoltarea durabilă a spațiilor verzi în București prin pereții vegetali și grădinile verticale în percepția populației locale
Rezumat: Restrângerea spaţiilor verzi accentuează puternic riscurile ecologice urbane şi are un impact negativ imediat asupra calităţii vieţii şi stării de sănătate a populaţiei. Municipiul București are o situaţie net deficitară privind suprafaţa medie a spaţiului verde, respectiv 9,67 m2/locuitor, comparativ cu standardul Uniunii Europene care este de 26 m2/locuitor. În acest context, scopul studiului este de a creea spații noi verzi prin amenajarea pereților vegetali și a grădinilor verticale.
Atlasul geografic al orașului Urlați - aplicații SIG
Am absolvit în anul 2013 masterul de Sisteme Informaționale Geografice (SIG/GIS) la Facultatea de Geografie (Univ. din București). Planșele acestea fac parte din lucrarea de disertație și au fost realizate în intervalul 2011 - 2013. CD-ul cu lucrarea l-am dăruit d-lui primar din Urlați (în 2013), deoarece poate fi de folos administrației locale.
Muzeul Pietrei de la Sângeru, unicat în România

Orașul Urlați - fotografii vechi

10 specii de foioase din România
Geograful adesea se încurcă în recunoașterea speciilor de foioase. Iată mai jos 10 imagini foarte bune care vă ajută să recunoașteți unele dintre cele mai întâlnite specii din țara noastră.
2 jocuri problemă foarte interesante de Geografie
Mulțumesc pentru aprecieri
Meteor - Celiabinsk Rusia - februarie 2013

Top 10 sfincși ai României

Cea mai bună filmare a meteorului din 7.01.2015

Exemplu de urmat. O tânără, campioană internaţională la geografie, predă la un liceu din Sf. Gheorghe

Prima cucerire a vârfului Everest (anul 1953)

Focurile Vii din Subcarpații Curburii
Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale, care ies la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări, aprinse fiind de razele solare (sau de oameni dacă flacăra se stinge).
Joc geografie - Ghicește din ce țări sunt aceste imagini satelitare!

___