Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea țării și zăcămintele de pe hartă, apoi încercați să ghiciți țările care dețin resursele respective, uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele => Open with => alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.
Fig.1. Petrol și gaze naturale
Fig.2. Cărbuni
Fig.3. Minereuri radioactive (în special uraniu)
Fig.4. Minereuri feroase (în special fier, dar și crom, mangan, nichel)
Adesea apar împreună în zăcământ
Fig.5. Minereuri neferoase (cupru, plumb, zinc, staniu)
Adesea apar împreună în zăcământ
Fig.6. Bauxită (din care se obține aluminiul)
___
de Ionuț Tudose
9.12.2015
13 comentarii:
Domnule profesor, nu inteleg de ce Franta nu este trecuta pe animatia cu minereuri radioactive. Din cate stiu au multe centrale nucleare, deci minereuri semnificative de uraniu.
Ce animatii frumoase si folositoare. M-au ajutat. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca osteneala depusa pentru a le realiza!
Sunt trecute țările cu rezerve semnificative. Franța folosește mult uraniu din import!
Amin! :)
Daca minele de Uraniu din Romania s-au inchis anul acesta asta nu inseamna ca nu mai detinem uraniu in subsol.Doar ca si precizare, multumesc pentru informatiile utile, in special animatiile ajuta foarte mult.
Daca minele de Uraniu din Romania s-au inchis anul acesta asta nu inseamna ca nu mai detinem uraniu in subsol.Doar ca si precizare, multumesc pentru informatiile utile, in special animatiile ajuta foarte mult.
Buna ziua! In primul rand va multumesc pentru toata munca depusa in acest site, intr-adevar este multa dedicatie din partea dumneavoastra! Vin cu o rugaminte: credeti ca puteti sa faceti o animatie si cu resursele din Romania?
Bună ziua. Va rog frumos -Explicați activitatea seismică din sudul Greciei.
Activitatea seismică din sudul Greciei este pusă pe seama contactului de tip subducție dintre plăcile tectonice africană și eurasiatică. La întâlnirea plăcilor tectonice se eliberează energie sub formă de cutremure.
Mulțumesc frumos.
1-care este principala zona de exploatare a petrolului dim cadrul U.E.?
2-categorii majore de combustibili fosili
3-avantaje și dezavantaje ale utilizării atomoenergiei
4-de ce exista foarte multe lacuri glaciare în Finlanda?
5-de ce exista silvostepa în Ucraina?
1. Marea Nordului
2. - petrol
- gaze naturale
- cărbuni superiori / inferiori
4. avantaje: eficiență maximă (producție mare cu resurse mici).
dezavantaje: rist uriaș în caz de accidente (Cernobîl, Fukushima), problema depozitării deșeurilor radioactive.
5. pentru că acolo este un climat temperat-continental, cu temperaturi medii anuale de circa 8 - 10 grade C și precipitații de 500 - 600 m, condiții optime pentru dezvoltarea acestui tip de vegetație. În zonele din Ucraina cu precipitații mai reduse apare stepa.
Mulțumesc frumos, însă ați greșit numerotarea...nu ați răspuns la"4"
Trimiteți un comentariu