Animații Geografie BAC 13: Orașele din România

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele => Open with => alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.          La subiectul II veți primi o hartă ca cea de mai jos, pe care vor fi trecute unele orașe. În animația de mai jos v-am notat toate orașele pe care trebuie să le cunoașteți. Este vorba de reședințele de județ. Să vă fie mai ușor, învățați unitățile de relief, râurile și orașele unele în funcție de celelalte:
- unele râuri sunt limite ale unităților de relief: Dâmbovița, Mureș, Olt etc.
- unele orașe sunt amplasate la contactul unităților de relief: Craiova, Pitești etc.
- unele orașe sunt așezate pe anumite râuri: Bacău, Piatra - Neamț, Oradea etc.
- unele unități de relief le recunoașteți în funcție de cele care ies în evidență: Subcarpații la exteriorul Carpaților, Dealurile de Vest la poalele Carpaților Occidentali etc.

Vezi și unitățile, subunitățile de relief și râurile în Animațiile 10, 11 și 12!

Fig.1. Orașele. Varianta lentă

Fig.2. Orașele. Varianta rapidă

de Ionuț Tudose
2.12.2015

3 comentarii:

 1. Chiar asa o sa avem si la bac harta , cum e aici ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, uite aici 100 de variante de subiecte unde poți vedea exemple de hărți ale României care pot pica: http://geografilia.blogspot.ro/2015/11/bac-geografie-100-de-variante-de.html
   Iar toate articolele din categoria BAC de pe blog le găsești aici: http://geografilia.blogspot.ro/2010/09/bac.html
   Dacă folosești smart-phone în subsolul blogului apasă pe ”Afișează varianta pentru web” ca să îți apară toate butoanele și linkurile.

   Ștergere
 2. Daca invatam subiectele astea nu vom mai avea probleme.

  RăspundețiȘtergere