Animații Geografie BAC 11: Subunitățile de relief din România

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele => Open with => alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.          La subiectul II veți primi o hartă ca cea de mai jos, pe care vor fi hașurate unitățile majore și/sau subunitățile de relief.
 • Exemplu de unități majore de relief: Carpații Orientali, Dealurile de Vest, Câmpia Română.
 • Exemplu de subunități de relief: Carpații Maramureșului și ai Bucovinei, Carpații Curburii, Dealurile Banatului, Câmpia Bărăganului etc.
Vezi și unitățile majore în Animația 10!

Fig.1. Subunitățile de relief. Varianta lentă

Fig.2. Subunitățile de relief. Varianta rapidă

de Ionuț Tudose
28.11.2015

9 comentarii:

 1. Trebuie să stiu și subunitățile de relief ale României pt bac?

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc pentru răspuns!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bună seara!
  Unde văd Campia Bucurestilor unde văd Campia Ialomitei
  Sunt acelasi NU ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Câmpia Bucureștilor este în partea central-estică a Câmpiei Române. Bărăganul Ialomiței este în estul Câmpiei Române. Nu sunt una și aceeași câmpie, sunt vecine.

   Ștergere
 4. Buna ziua! La subiectul unde trebuie sa fac asemanari si deosebiri la partea de relief, ce ar fi cel mai usor sa ma apuc sa rețin? ( ma refer la mod de formare, tip de roci, etc )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Altitudini medii (altitudinea maximă la munți), tipuri de roci (cele trei clase), înclinarea terenului (geodeclivitatea), forme și tpuri de relief etc. http://geografilia.blogspot.com/2016/08/unitatile-majore-de-relief-din-romania.html

   Ștergere
 5. Subunitatile Podisului Dobrogei pot aparea la S II, pct D? Sau se da doar Podisul Dobrogei?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pot apărea, da. Masivul Dobrogei de Nord, Podișul Dobrogei Centrale, Podișul Dobrogei de Sud.

   Ștergere