Animații Geografie BAC 9: Fluviile Europei

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele -> Open with -> alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.          Iată mai jos cele mai importante fluvii și râuri ale Europei. Cu albastru deschis sunt țările traversate. Dacă nu ați reușit încă să învățați statele, reluați Animația 1 pentru BAC.

Fig.1. Râuri și fluvii. Varianta lentăFig.2. Râuri și fluvii. Varianta rapidă

de Ionuț Tudose
23.11.2015

4 comentarii:

 1. Astea sunt toate fluviile pe cqre trebuie sa le stim identifica pe harta muta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da. O hartă cu principalele fluvii/ râuri găsești și aici: http://geografilia.blogspot.ro/2016/11/harti-bac-europa-tarmuri-fluvii-lacuri.html

   Ștergere
 2. Cauze a prezentei estuarelor pe țărmul Oceanului Atlantic. (?)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amplitudinea ridicată a mareelor (adică diferență de câțiva meri între flux și reflux). Apa oceanică pătrunde pe gurile de vărsare a fluviilor și le lărgește în timpul fluxului. La reflux apa aflată în retragere erodează malurile și îndepărtează aluviunile aduse de fluviu.

   Ștergere