Animații Geografie BAC 4: Tipuri de climă în Europa

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele -> Open with -> alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.

          Să învățăm tipurile de climă din Europa! Prin linii albe sunt reprezentate granițele statelor

 Varianta lentă


 Varianta rapidă
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
13.11.2015

19 comentarii:

  1. Bună seara!
    Îmi puteți spune pentru fiecare țară câteva unități de relief?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara!
    Îmi puteți să-mi spuneți pentru fiecare țară câteva tipuri de climă? Vă rog frumos să-mi răspundeți:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Învață statele de pe harta Europei, astfel încât să le poți recunoaște pe o hartă. Apoi uită-te la hărțile astea cu clima și singur/ă vei putea recunoaște cîte un tip de climă pentru fiecare stat în parte. Granițele sunt trasate cu linii albe.

      Ștergere
  3. Trebuie să rețin doar un tip de clima din fiecare stat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă știi statele și așezzarea lor geografică, vei deduce cu ușurință după aceea chiar și 2-3 tipuri de climă (pentru statele mai mari).

      Ștergere
  4. De exemplu pentru Islanda tipurile de clima sunt: clima subpolara, climat alpin și clima temperat-oceanica și din aceste 3 clime trebuie să deducem una singura sau sa le știm pe toate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ți se pare greu, reține măcar tipul principal de climă pentru fiecare țară. Dacă ți se pare ușor, vei ști să deduci că în Norvegia apar clima subpolară, temperat-oceanică și alpină, că în Spania apar clima mediteraneană, temperat-oceanică și alpină, că în Italia apar clima mediteraneană, temperat-continentală de tranziție (în N) și alpină etc.

      Ștergere
  5. Pentru Norvegia tipul principal de clima este climă temperat-continentală boreală?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua. Daca de exemplu ni se cere sa precizam tipurile de clima pt Germania, este suficient doar sa le enumeram sau trebuie precizata si zona in care se regaseste acest tip de clima?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua. Vantul Bora , care își face simtita prezenta pe coasta dalmatica- Croația, este un vânt rece?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună seara. Enunțul acesta:"Diferența dintre valoarea maximă și valoarea minimă a debitului mediu lunar este de..." se referă: 1.- la fel ca la amplitudinea termica, adică diferența dintre iulie și ianuarie?
    Sau 2.-citim exact datele de pe grafic:luna cu valoarea maxima-luna cu valoarea minimă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 2.-citim exact datele de pe grafic:luna cu valoarea maxima-luna cu valoarea minimă și facem diferența între ele.

      P.S. Amplitudinea termică nu este obligatoriu să fie iulie - ianuarie. Pot exista situații (foarte rare, ce-i drept) când temperatura maximă se înregistrează în august și atunci amplit term este T august - T ianuarie. Sau temp minimă să fie în februarie sau decembrie etc.

      Ștergere
  9. Buna ziua!! De ce precipitațiile sunt mai reduse iarna?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu stiu tate statele europei si la romania unitati de relief, orase tot.. Dar nu inteleg resursele naturale sau unde sunt ( vulcani, paduri de foioase de ce sunt vulcani intr-o anumita tara etc) imi puteti da un material.

    RăspundețiȘtergere