Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele -> Open with -> alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.
Atenție! Denumirile noi și corecte sunt Macedonia de Nord (fostă Macedonia) și Țările de Jos (fostă Olanda). Statele cu mov nu sunt în programa de bacalaureat.
Fig.1. Statele Europei. Varianta lentă
Fig.2. Statele Europei. Varianta rapidă
___
de Ionuț Tudose
5.11.2015
16 comentarii:
Da,cu ajutorul vostru am luat bacul. Sunteti minunati dar cred ca suntem cam subapreciati. Cuvintele mele sunt nimic pe langa ce sentient mare de respect am fata de voi. Doar de pe net am invatat si am luat 7.50 la geografie in 2 saptamani! Nu ma simteam bine daca nu va lasam un mic mesaj de multumesc mult!
Mulțumesc și eu mult pentru aprecieri!
UN site deosebit de bun.Mult succesc in continuare
Mulțumesc, la fel!
Bună ziua,
Vreau să aduc în discuție câteva chestiuni pe care le-am remarcat privind hărțile de mai sus, nu sunt recomandări sau acuze aduse celui care le-a creat, doar remarci, eu fiind de asemenea geograf:
1. După părerea mea Cipru este un stat 100% european, influențele asiatice, partea turcească sunt însemnate, dar mici;
2. Cu privire la statele marginale care gravitează geopolitic spre Europa: Turcia, Georgia și Armenia se justifică, Azerbaijan necesită o serie de discuții, însă personal cred că Israel merita mai mult poziția în această categorie decât Kazahstan (geopolitic, cultural, istoric etc.);
3. Poziționarea Românie pe harta Europei - central, sud, est, sud-est - este o întreagă discuție, de altfel foarte interesantă, dar Moldova eu o pun clar sub influența Europei de Est.
Am adus aceste chestiuni în vizor în ideea unor discuții constructive și cu argumente frumoase a căror fundament este real și științific.
P.S. Știu ce înseamnă să lucrezi la hărți și planșe și ce greu este să selectezi esențialul din această știință așa de stufoasă și mai ales să o faci pe înțelesul tinerilor elevi, cu ocazia asta te felicit sincer pentru munca și efortul depus, bravo, spor în continuare, iar dacă ai nevoie de ajutor, discuții amicale cu caracter geografic, eu sunt aici, multă sănătate :)
Bună ziua! Foarte interesante aceste precizări ale dvs. Într-adevăr, se poate discuta mult.
1. Am încadrat Cipru la categoria respectivă mai mult din cauza vecinătății cu Asia.
3. Eu ced că România și Rep. Moldova sunt de nedespărțit, fiind practic același spațiu geografic româesc. Deci amândouă trebuie încadrate în aceeași regiune geografică.
CE TREBUI SA INVAT SPUNETIMI SI MIE VA ROG (CARE E PRIMA PAGINA SI PANA UNDE TREBUI SA AJUNG)
Buna-ziua! Ce pot invata pentru BAC ca sa iau nota 7?
Vă rog frumos!
Buna ziua! Domnul unde pot gasi si eu asemanari si deosebiri pentru relieful romaniei ? Am tot cautat pe site ul dumneavostra dar nu am gasit
la subiectul 3 punctul C ,ce tari pot pica de caracterizat?
Vecinii României, țările mari și cele medii din Europa.
Multumesc mult ! O seara buna :)
Buna seara,
spuneți-mi, vă rog unde pot găsi informații despre floră și faună în Europa și România?
Vă mulțmesc
În Europa:
http://geografilia.blogspot.com/2016/11/alte-2-harti-pentru-bac-vegetatia.html
http://geografilia.blogspot.com/2015/11/animatii-geografie-bac-8-zonele-de.html
În România: http://geografilia.blogspot.com/2016/12/harti-bac-romania-unitati-de-relief.html
http://geografilia.blogspot.com/2015/07/harti-fizico-geografice-romania-clima.html
multumesc din suflet, cu harta asta m am lamurit . un real ajutor pt bac.
Trimiteți un comentariu