Hărți ale căutărilor pe Google


Trends.google este un site care pune la dispoziția publicului posibilitatea de a explora volumul căutărilor pe Google Search. Tastezi un cuvânt sau un subiect oarecare, după care analizezi, atât statistic, cât și cartografic, amploarea căutărilor respectivului termen în ultimele ore, luni sau ani. 

Poți observa diferențele pe țări, unități administrative sau orașe. Practic softul raportează căutările acelui cuvânt la totalul căutărilor efectuate, rezultând, printr-o scală de intensitate, o cartografiere a interesului manifestat de public pentru subiectul cu pricina. 100 reprezintă interesul maxim (nuanța cea mai închisă), iar 0 este interes absent sau căutările sunt irelevante. 

De asemenea, se pot realiza comparații între doi sau mai mulți termeni, pentru a observa, pe zone geografice, ce caută mai mult oamenii. Dacă rezultatele sunt irelevante sau echilibrate, unitatea geografică nu va fi colorată deloc. 

În afară de spectaculozitatea și curiozitatea stârnite de aplicație, ea oferă numeroase beneficii practice pentru companii, branduri, mici afaceri locale, site-uri, politicieni, figuri publice ș.a.m.d., deoarece pot analiza impactul pe care îl au ei/ele asupra populației, investind ulterior în zonele mai „umbrite”. 

Am explorat și eu la întâmplare câteva cuvinte sau subiecte căutate de români. Partea bună este că aplicația face referire la toate căutările pe topic, indiferent de limbă (română, maghiară, engleză etc.). Așadar, vă invit să descoperiți aplicația! Următoarele hărți sunt realizate cu datele din ultimele 12 luni:

I. Țări: 










II. Călătorii, geografie: 







III. Personalități: 






IV. Politică: 




V. Diverse: 






___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose 
21.08.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu