Doi ani de COVID19. Cum să gestionezi epidemia prin paradoxuri?


Singura țară din lume, dintre cele afectate de COVID19, care încă din martie 2020 pare a fi învins boala, este cea în care aceasta a apărut, anume China, ceea ce dă de gândit. Despre experimentele de la Wuhan pe coronavirusuri, preluând proteine de la lilieci, se făceau reportaje în urmă cu 6 ani (Sursa: RaiTV, min. 4:53). Institutul de virusologie din Wuhan se află la câteva sute de metri de piața cu animale unde au fost înregistrate oficial primele cazuri de SARS-COV2 la finalul lui 2019. 

De atunci multe țări ale lumii înoată domol și absurd într-o mlaștină pandemică nețărmuită. Dacă ceea ce am sugerat până acum (controlul asupra pandemiei) sună a teorie a conspirației, atunci să revenim la epidemioile noastre! Iată cum „poți lupta cu pandemia”: 

• Distribuie obsesiv tot felul de știri dubioase despre chinezi căzuți subit pe stradă sau despre nesfârșite convoaie de camioane militare lombarde ticsite cu coșciuge, apoi osândește formele de scepticism înrădăcininate în societate! Miră-te că nu ești luat în seamă! 

• Adu în fața publicului „specialiști” anunțând milioane de posibile decese în România sau necesitatea purtării măștii inclusiv la masă, apoi invocă credibilitatea „specialiștilor” sfetnici și buni organizatori! 

• Pentru a le întări sistemul imunitar cel atât de util în lupta cu COVID-ul, ține-i pe oameni în case fără a vedea soarele, fără a respira aerul curat, fără a face sport! Pentru sănătatea lor, închide-i pe elevi zi și noapte în dormitor, în fața ecranelor, luni și luni de-a rândul! 

• Dă-le voie oamenilor să își plimbe câinii, dar nu și copiii! 

• Încurajează-i: „Stăm în case și învingem pandemia!”... Apoi schimbă-te: „Purtăm masca și învingem pandemia!”... Apoi insistă: „Vaccinarea e singura soluție pentru a învinge pandemia!”. Așteptăm următorul nivel: „Doar dacă murim, învingem!”, adică „soluția finală”. 

• Scoate armata pe străzi ca-n '89, pentru a înspăimânta virusul cel huligan și terorist! Ulterior împuternicește un colonel cu nume diminutival, deci amical (poate îmbunează virusul), să coordoneze campania de vaccinare! Oferă și un fel de general să conducă Guvernul! Cu atâtea uniforme sigur scăpăm! 

• Obligă-i pe români să poarte masca pe stradă când nu e nimeni în jurul lor, pentru a nu contracta virusul de la ceilalți sau pentru a nu-l transmite celorlalți! 

• Pune-i să scrie pe declarație unde merg și cu ce scop! Virusul e analfabet, nu știe să iscălească, deci va rămâne acasă și astfel scăpăm de pandemie! Curat vicleșug!

• Închide magazinele foarte devreme, să zicem la 18:00, pentru a descuraja circulația din noapte! (Care circulație!?). Dacă la 17.45 magazinele se umplu ochi (când oamenii ies de la serviciu) și se formează cozi interminabile, crescând astfel timpul de expunere la virus, e ok, e pentru sănătatea voastră! Dacă mai cad și POS-urile din pricina suprasolicitării, e ok... unii își caută prin buzunar banii cash pe care nu îi au la ei, se mai închide o casă care funcționa doar cu cardul... e ok, aglomerația e pentru sănătatea voastră! 

• Dacă există în stradă protestatari nemulțumiți de Certificatul Verde și de restricții (vezi Europa), întâmpină-i cu tunuri de apă pe un frig de 3°C! E pentru sănătatea lor, pentru întărirea imunității... Dacă insistă în nota lor discordantă (vezi România), pune pe ei tunurile de etichete: fasciști, teroriști, conspiraționiști, proști, analfabeți etc. 

• Repetă obsesiv sintagma „virusul ucigaș”, chiar dacă circa 3% din cazuri sunt soldate cu deces! Dacă luăm în considerație și persoanele asimptomatice sau pe cele netestate, probabil rata scade sub 1%. 

• Nu ține cont de procente, ci difuzează în mod disproporțional, incorect și pesimist doar știri alarmiste despre decese, internări, suferință, morgi, sechele postCOVID, însă nimic despre vindecații trecuți cu brio! Să nu picuri optimism în niciun fel, arată doar spitalele blocate, medicii epuizați, bolnavii așteptând pe scaune cu orele sau luptându-se pentru tuburile de oxigen și apoi miră-te că oamenii nu mai apelează din timp la medic, la ambulanță, la spital, preferând să stea acasă, să li se înrăutățească starea și apoi să moară. Apoi arată sutele de decese și învinovățește-i tot pe oameni că „nu se vaccinează” și sunt neascultători! 

• În doi ani, ce zic doi, în șase ani de la Colectiv, nu ridica niciun spital, niciun modul funcțional, nu îmbunătăți sistemul sanitar, dar învrăjbește-i pe români unii contra altora, după criteriul statutului vaccinal! Restricționează accesul la serviciile de sănătate bolnavilor cu alte probleme decât COVID (probleme „neesențiale”), fiindcă e pandemie, creând „pandemii” paralele! Să stea acasă și să se trateze cu mușețel! 

• Nu fluidiza accesul la medicamente, nu gândi un sistem eficient și competent de sprijin în teritoriu și de monitorizare continuă, alcătuit din asistente și medici! Nu construi o rețea de voluntari (sau angajați) în fiecare localitate a țării, care să ajute bolnavii la domiciliu sau în spitale (hrană, igienă, curățenie, suport moral etc.), apoi miră-te că îți mor bătrânii singuri în case sau că ajung cu starea deteriorată la spital, dacă mai ajung! Miră-te de sutele de morți și ceartă-i pe oameni toată ziua că nu se vaccinează

• Echipează cu dezinfectanți muzeele și alte clădiri aproape pustii, dar nu și metroul sau transportul public de suprafață! Blochează geamurile trenurilor când sunt 30° C, ca nu cumva virusul să pătrundă fraudulos, fără bilet! 

• Ține-i pe elevi 6 ore în clasele cu aer stătut, având dreptul la o singură pauză de aerisire, ca la pușcărie! (septembrie 2020) Sigur e pentru sănătatea lor! 

• Sau montează despărțitoare plexiglas între bănci, în timp ce elevii se iau în brațe, se pupă și fumează la grămadă, în pauze! 

• Nu gândi și nu aplica nici după doi ani o strategie națională de testare și monitorizare epidemiologică eficientă! Nu realiza niciun studiu științific elocvent, național, transparent! Părerismul politico-„specialist” este arhisuficient! Avem noi băieții noștri... 

• În schimb bate apa-n piuă cu Certificatul Verde, zis și „Certificatul Vrăjelii”, acel instrument inutil în combaterea pandemiei, dar util în forțarea oamenilor să se aboneze la un număr nedeterminat de doze oferite de companii înfrățite cu politicienii. „Certificatul Vrăjelii oferă alternative”. Mda, cum ar fi un băț înfipt în moalele capului de trei ori pe săptămână... Și vaccinat, și nevaccinat tot transmiți virusul, tot te poți îmbolnăvi. Că faci forme mai ușoare sau nu, important este că vaccinarea nu a eliminat epidemia nici în Danemarca, nici în Norvegia, nici în Olanda, nici în Singapore, nici în Gibraltarul cel 100% vaccinat. Totuși Certificatul Vrăjelii este „singura soluție care va opri pandemia...” 

• Când sunt foarte puține cazuri, dă sfară în țară că „Danemarca a învins pandemia datorită vaccinurilor!” La fel au reușit Norvegia, Germania, Portugalia sau Chile... Mai târziu, când le cresc îmbolnăvirile și decesele, transmite meciul de fotbal!

• Oricum, dacă vaccinarea o fi bună pentru categoriile vulnerabile (vârstnici și persoane cu anumite  comorbidități), tu insistă pe vaccinarea copiilor, a persoanelor tinere și perfect sănătoase, cu risc extrem de scăzut la deces, cărora ia-le dreptul de studiu sau de muncă, dreptul la liberă circulație, dreptul de a cumpăra și chiar dreptul la opinie, dacă sunt căpoase! Dacă au sau nu imunitate naturală e irelevant. Să se vaccineze și să fie cuminți! Imunizarea naturală nu ne scoate din pandemie. 

• Pe orice temă, adu în fața publicului cei mai slabi și necarismatici indivizi de care dispui, să le zicem „comunicatori”, dar așteaptă-te ca românii să îi ia în seamă! 

• Menține cele mai abuzive și absurde restricții liberticide inclusiv când numărul cazurilor active și al deceselor sunt la cote minime, apoi, când se manifestă următorul val, miră-te că nu te mai ia nimeni în seamă!

• În ciuda „eficacității indubitabile a vaccinurilor”, pentru a-i convinge totuși pe români să recurgă la actul onorabil și științific al „imunizării”, stimulează-i cu mici și muștar, bilete la loterii, vouchere de 100 de lei, zile libere... Câte cadouri frumoase pentru sănătatea lor! Aproape lăcrimezi de emoție. 

• Vaccinează-te, adică „imunizează-te”, fii fericit că ești protejat, apoi mărturisește că ți-e frică de cei nevaccinați („neimunizați”) sau de nepurtătorii de mască, deoarece te-ar putea îmbolnăvi și omorî! Poți fi chiar șef de partid aflat la putere cu această logică. 

• Spune-le oamenilor că reacțiile adverse post-vaccinare sunt minore și normale: „Te doare puțin mâna de la înțepătură”. Sportivii de performanță retrași din activitate sau decedați imediat după vaccinare doar au obosit oleacă. Miocarditele, pericarditele, cheagurile de sânge și alte boli dezvoltate de o parte (mică, dar existentă) a vaccinaților sunt coincidențe. Decedații aveau ei altceva... Noi să ne facem semnul crucii înainte, sperând că teoria probabilităților ne va fi favorabilă, reacțiile adverse fiind minoritare în raport cu „miliardele de vaccinați la nivel mondial”. 

Doamne-ajută să scăpăm de pandemie! 

___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
23.12.2021

3 comentarii:

Unknown spunea...

Sunt total de acord. Respectarea acestor simple reguli e esențiala pentru combaterea pandemiei! :)

Anonim spunea...

O demonstratie de analfabetism stiintific. Asta este nivelul de educatie din Romania. Rezultatul minunatei scoli comuniste si postcomuniste.
Ionut Tudose este totusi cineva, un intelectual, profesor de geografie. Ce pretentii sa am eu de la nea Ion din Pogoanele?

Vaccinati-va!

AdminGeografilia spunea...

La ce vă referiți mai exact prin „demonstrație de analfabetism științific”? Mesajul poate fi interpretat în diverse moduri...

Trimiteți un comentariu