Percepția generală a cititorilor asupra iernilor ultimilor ani

          În luna decembrie v-am întrebat cum erau iernile în copilăria/ tinerețea dvs. spre deosebire de ultimii ani. A fost un sondaj cu posibilitate de alegere multiplă a răspunsurilor. Rezultatele sunt covârșitoare (fig.2).

Fig.1. București, iarna lui ‘54 în Piața Academiei/ Nicolae Bălcescu – zona statuilor de la Universitate (sursa foto Agerpres, vezi detalii aici


Fig.2. Rezultatele sondajului lunii decembrie: Cum erau iernile în copilăria/tinerețea dvs. spre deosebire de ultimii ani?

          Este interesant că percepția generală ne evidențiază niște ierni mai reci și mai bogate în omăt înainte decât acum. Să fie oare de vină așa-zisa încălzire globală? Sau alte modificări climatice regionale? Sau momentul realizării sondajului, în luna decembrie 2016, o lună mult mai blândă decât media normală? Sau poate e de vină percepția mult prea relativă a publicului? Să nu-i uităm pe cei care la primul ger mai năpraznic sau în timpul unei furtuni puternice de vară, ”de când se știu ei nu au pomenit așa ceva!”. În general omul se lasă puternic influențat de stimulii de moment. În cazul acesta s-ar impune o analiză a datelor meteo înregistrate de-a lungul anilor, care probabil ne-ar sugera unele modificări importante…




          Puteți răspunde pe bara laterală sondajului în curs. De asemenea, dând click aici găsiți toate Sondajele Lunii de până acum.
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
01.01.2017

3 comentarii:

Rent a car Bucuresti spunea...

In trecut aveam parte de ierni mult mai grele decat cele pe care le avem in zilele noastre.

Rent a car Otopeni spunea...

Iarna este facuta ca sa ninga ne tot vaitam de zapada....

AdminGeografilia spunea...

Da

Trimiteți un comentariu