Animații Geografie BAC 4: Tipuri de climă în Europa

          Animațiile vă ajută să învățați mult mai ușor elementele geografice, necesare pentru examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie. Urmăriți simultan denumirea și corespondentul pe hartă, apoi încercați să ghiciți denumirile uitându-vă doar pe hartă. Dacă doriți să le folosiți și când nu aveți net, salvați-le în calculator. Apoi faceți click dreapta pe ele -> Open with -> alegeți browserul de internet (internet explorer, firefox etc.). În modul acesta funcționează chiar dacă nu vă merge netul. Pentru alte animații și chestiuni folositoare din categoria BAC, click aici.

          Să învățăm tipurile de climă din Europa! Prin linii albe sunt reprezentate granițele statelor

 Varianta lentă


 Varianta rapidă


de Ionuț Tudose
13.11.2015

9 comentarii:

 1. Bună seara!
  Îmi puteți spune pentru fiecare țară câteva unități de relief?

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună seara!
  Îmi puteți să-mi spuneți pentru fiecare țară câteva tipuri de climă? Vă rog frumos să-mi răspundeți:))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Învață statele de pe harta Europei, astfel încât să le poți recunoaște pe o hartă. Apoi uită-te la hărțile astea cu clima și singur/ă vei putea recunoaște cîte un tip de climă pentru fiecare stat în parte. Granițele sunt trasate cu linii albe.

   Ștergere
 3. Trebuie să rețin doar un tip de clima din fiecare stat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă știi statele și așezzarea lor geografică, vei deduce cu ușurință după aceea chiar și 2-3 tipuri de climă (pentru statele mai mari).

   Ștergere
 4. De exemplu pentru Islanda tipurile de clima sunt: clima subpolara, climat alpin și clima temperat-oceanica și din aceste 3 clime trebuie să deducem una singura sau sa le știm pe toate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă ți se pare greu, reține măcar tipul principal de climă pentru fiecare țară. Dacă ți se pare ușor, vei ști să deduci că în Norvegia apar clima subpolară, temperat-oceanică și alpină, că în Spania apar clima mediteraneană, temperat-oceanică și alpină, că în Italia apar clima mediteraneană, temperat-continentală de tranziție (în N) și alpină etc.

   Ștergere
 5. Pentru Norvegia tipul principal de clima este climă temperat-continentală boreală?

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...