Punctarea activităților extrașcolare - idei pentru profesori

          Ca geografi avem datoria de a educa, nu doar de a transmite niște informații sau de a forma niște competențe de lucru abstracte. Știind că elevii fac sau pot face niște lucruri extraordinare în particular, dar necuprinse în programa școlară, m-am gândit la o metodă de apreciere și notare, încurajându-i astfel spre lucrurile frumoase, utile și... geografice. 

Așa că le-am postat pe classroom următorul anunț. Am rămas impresionat de mesajele care au curs după aceea: circa 10 elevi deja mi-au trimis dovezile pentru stele în numai câteva ore, de unde am tras concluzia că metoda poate fi o idee bună. Așadar, anunțul meu sună așa: 

Activități extrașcolare care îți măresc media la geografie! 

Geografia este nu doar o știință sau materie școlară, ci și un stil de viață. Astfel, începând de astăzi voi puncta toate activitățile voastre extrașcolare conexe geografiei. Veți primi stele *** pe dovezile încărcate de voi pe classroom. Dovezile (poze cu voi, comentarii etc.) vor fi văzute doar de mine și nu vor fi distribuite nicăieri. 

Ce sunt stelele ***? O stea este egală cu un plus, adică un punct. Partea bună: stelele *** pot fi folosite pentru a vă mări orice notă încă netrecută în catalog: fie nota pe ascultare, fie cea de la lucrare, fie referatul/proiectul, fie nota pe activitate, fie nota distinctă pentru mărirea mediei (10 stele). 

Pe ce pot primi stele ***


Vă spuneam, deja am primit poze și mesaje din partea elevilor, însă nu le pot distribui pe blog deoarece le-am promis confidențialitatea. Probabil în perioada următoare vor fi și alți doritori să primească stele... :) 
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
03.11.2020

6 comentarii: