Buna ziua! Va multumesc enorm pentru tot ceea ce ati facut pentru noi, intr-adevar pentru mine a fost mai mult decat un real ajutor acest site! Cu ajutorul hartilor dumneavoastra si animatiilor, am reusit sa inteleg si sa descopar defapt ca geografia nu este o materie lipsita de sens. Acum vin cu o intrebare, un subpunct din varianta este prezentarea a 2 a caracteristici ale peisajului islandez? Ce ar trebui spus aici mai exact?
Mai simplu spus: peisaj = aspectul vizibil al mediului. Adică poți face referire la oricare elemente dintre: - relief - vegetație - soluri - hidrografie - așezări și infrastructură (densitatea localităților, mărimea lor, tipul lor, prezența căilor de comunicație etc.) Pentru Islanda poți prezenta două caracteristici astfel: - Islanda are un relief predominant de podiș vulcanic, cu vulcani activi (Hekla) și fiorduri pe țărm. - Vegetația este de tundră, întreruptă de stâncării și ghețari de platou.
Buna dupa cum am observat sunteti foarte bravo!Am si eu o intrebare am cautat pe net si nu am gasit ... cum pot sa calculez acest item Deduceti care oras este situat mai la nord Chisinau sau Washington aplicand reteau de grade a hartii : 1)determinati in grade valoarea a latitudinii geografice a fiecarui oras 2) denumirea orasului care este mai la nord 3)calculati cu cati km orasul indicat este mai la nord decat celalalt aplicand doar reteaua de grade a hartii
Peisajele se caracterizează în funcție de aspectul reliefului, elementele climatice, vegetație, faună, soluri și influența antropică (așezări, infrastructuri, activități economice etc.). Deci dacă știi relieful, clima și celelalte, ar trebui să poți caracteriza un peisaj.
18 comentarii:
Un model de un real ajutor pentru elevi.
Mulțumim !
Subiectul pare destul de accesibil.Daca ministerul posteaza un model de bac mai usor,si bacalaureatul va fi unul cam pe acolo(usor)?
Site-ul este de un real ajutor! Exista harti a resurselor si solurilor Romaniei pe acest site?
http://geografilia.blogspot.ro/2017/06/harta-bac-romania-resurse-naturale.html
In sfarsit o harta simplificata. Multumesc enorm!
Mai este valabil e-mailul:geografilia2010@yahoo.com?
Buna ziua! Va multumesc enorm pentru tot ceea ce ati facut pentru noi, intr-adevar pentru mine a fost mai mult decat un real ajutor acest site! Cu ajutorul hartilor dumneavoastra si animatiilor, am reusit sa inteleg si sa descopar defapt ca geografia nu este o materie lipsita de sens.
Acum vin cu o intrebare, un subpunct din varianta este prezentarea a 2 a caracteristici ale peisajului islandez? Ce ar trebui spus aici mai exact?
Mai simplu spus: peisaj = aspectul vizibil al mediului. Adică poți face referire la oricare elemente dintre:
- relief
- vegetație
- soluri
- hidrografie
- așezări și infrastructură (densitatea localităților, mărimea lor, tipul lor, prezența căilor de comunicație etc.)
Pentru Islanda poți prezenta două caracteristici astfel:
- Islanda are un relief predominant de podiș vulcanic, cu vulcani activi (Hekla) și fiorduri pe țărm.
- Vegetația este de tundră, întreruptă de stâncării și ghețari de platou.
Buna dupa cum am observat sunteti foarte bravo!Am si eu o intrebare am cautat pe net si nu am gasit ... cum pot sa calculez acest item
Deduceti care oras este situat mai la nord Chisinau sau Washington aplicand reteau de grade a hartii :
1)determinati in grade valoarea a latitudinii geografice a fiecarui oras
2) denumirea orasului care este mai la nord
3)calculati cu cati km orasul indicat este mai la nord decat celalalt aplicand doar reteaua de grade a hartii
Explicatimi va rog cum se determina longitudinea meridianilor a unui oras
Am inteles ca la BAC se permite cu atlase, asa e?
Cum să se permită așa ceva!! �� nu e adevărat.
Cine mă poate ajuta cu:
Precizați doi factori care explică diversitatea biopedogeografică din Europa!
- varietatea condițiilor climatice
- difersitatea condițiilor de relief
Depinde. La bacul din România nu. La bacul din Rep. Moldova am impresia că se permite...
Buna ziua! Ati putea caracteriza fieeare peisaj in parte? va rog, deoarece am gasit aceasta intrebare in multe variante de bac. Multumesc!
Peisajele se caracterizează în funcție de aspectul reliefului, elementele climatice, vegetație, faună, soluri și influența antropică (așezări, infrastructuri, activități economice etc.). Deci dacă știi relieful, clima și celelalte, ar trebui să poți caracteriza un peisaj.
Trimiteți un comentariu