Un test pentru clasa a VIII-a: Populația României          Un test ușurel din capitolul Populația României pentru cls. a VIII-a. Este făcut pentru două numere.
de Ionuț Tudose
29.03.2019

5 comentarii:

 1. Buna ziua, daca precipitatiile medii pentru podisuri si dealuri sunt de 700mm/an cum se face ca pe wiki la dealurile de vest scrie ca sunt 700/1000 an.La bac trebuie sa fie scris cu exactitate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Precipitatiile sunt mai bogate în dealurile din vestul țării datorită influențelor atlantice. În estul țării precipitațiile sunt mai sărace datorită continentalismului. De asemenea, cantitatea de precipitații crește și cu altitudinea.

   Deci în Dealurile de Vest, Subcarpații mai înalți, Subcarpații Transilvaniei precipitațiile sunt puțin mai ridicate (700 - 900 mm) decât în Podișul Moldovei, Pod. Getic, Pod. Mehedinți, zonele joase din Depr. Transilvaniei sau dealurile joase din Subcarpați (500 - 700 mm). În Pod. Dobrogei precipitațiile pot fi chiar mai puține (400 - 700 mm)

   La bac nu trebuie scrise cu exactitate, ci aproximativ. Să se vadă că le poți estima bine și, mai ales, să se vadă diferența/asemănarea dintre cele două unități pe care le compari.

   Ștergere
 2. Va multumesc mult pentru raspuns !

  RăspundețiȘtergere
 3. aacest test e usurel dar folositor

  RăspundețiȘtergere