Exploatarea gazelor de sist și protecția mediului geologic și hidrogeologic - Mircea Vintilescu

 
          Vă rog să urmăriți prezentarea următoare. Aceasta a avut loc pe data de 07.02.2014 la Spațiul Platforma, în cadrul evenimentului numit Pânza freatică. O scurtă istorie globală a rezistenței anti-fracking, Domnul profesor Vintilescu intră adânc în problematica fracturării hidraulice, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere legal.




5 comentarii:

Mihaela spunea...

Domnul Vintilescu face multe afirmatii eronate in acest discurs. Dansul, din pacate, nu cunoaste Geologie si nu este in masura sa explice aspectele legate de gazele de sist. Nu contest pregatirea sa in domeniul Geografie, insa nu e cazul sa faca afirmatii fara acoperire stiintifica. Oamenii il cred fara sa mai ceara si alte opinii si asa se ajunge la o dezinformare in masa. Ar trebui ca problema acestor gaze sa fie tratata de cei avizati si nu de catre oameni care nu-s specialisti in Geologie.

Leila spunea...

Domnilor redactori ai acestei onorabile publicatii, daca imi permiteti o sa va dau un sfat: verificati-va sursele. Domnul profesor Vintilescu nu are nici cele mai elementare notiuni de geologie. Oricine face o scurta cautare in google afla ca rocile metamorfice nu contin petrol sau gaze. Calcarele sunt cristaline la fel ca toate rocile. Silurianul nu este "prima era de formare a planetei noastre" si nici nu e acum cateva miliarde de ani, varsta Pamantului fiind de ~4.5 miliarde de ani din care 4 miliarde sunt cuprinse in Precambrian. Afirmatia despre dimensiunea diferita a Pamantului in Silurian este atat de aberanta incat devine ilara.

Cornel spunea...

Sunt socat de ignoranta acestui Vintilescu. Calcarul este alcatuit din calcit (CaCO3) in general, care e un mineral! Mineralele-s cristaline! Cum poti zice ca Silurianul e prima era? De ce crezi ca exista scara facuta de catre cercetatori si de ce crezi ca Precambrianul este primul Eon??? Cine te-a scolit in ale geologiei pe tine, dom'le??? Sa stiu sa ii spun ca nu merita sa functioneze ca institutuie de scolit oameni. Crezi ca totul e pus la intamplare? Pentru lucrurile astea lucreaza oameni din greu si vii tu si afirmi din senin aberatii? Uite-te aici la scara, nu vorbi tampenii! http://stratigraphy.org/ICSchart/ChronostratChart2013-01.pdf

Iar voi, domnilor redactori, cautati oameni scoliti corect. Sunt facultati in tara asta cu specializare in geologie. Pe google sigur le gasiti. Si intrebati oamenii de acolo, dacanu ii credeti cautati din alte tari, sigur va vor explica ce inseamna Pamant, calcare, Silurian.

Marius spunea...

Ce tare suna ... totul are sens acum. Mircea Vintilescu ne prezinta aici istoria geologica a Pamantului si realitatea din prezent ... numai ca ale unui univers paralel. Cea mai tare e aia cu diamantele ... Cred ca dl. Posea o sa faca tensiune daca vede prezentarea ... el fiind coordonatorul lucrarii de doctorat a lui MV. Ar trebui sa isi scrie o enciclopedie ... sa ii zica Vintileskipedia =))

Anonim spunea...

Da încă un nevorbit, care are pretenţii de cunoscător din spatele biroului cu avize, cu învârteli şi interese..., ioc practică, ioc cunoştinţe... ioc creier....

Dar ştim să dam cu gura fără nicio bază ştiinţifică, precizând sus şi tare că e legal... că de "Un prost arunca o piatra in apa si zece intelepţi se chinuie să o scoată"

Trimiteți un comentariu