Cum să găseşti repede o adresă unde ai nevoie să mergi



          În era vitezei şi a tehnologiei, în care timpul este ucis, relaţiile interumane sunt anulate iar aventura de detectiv urban este demult apusă, prin două click-uri de mouse afli locaţia unde trebuie să ajungi.
          Dacă tot începe anul şcolar, să zicem că ai avea nevoie să mergi la şcoala nr. 2 "Simion Mehedinţi" din Bucureşti. Dar habar n-ai unde s-ar putea afla aceasta...





          Pasul 1. Cauţi pe Google şcoala respectivă.

          Chiar primul rezultat îţi va returna adresa (strada şi numărul). În cazul instituţiilor şi a locaţiilor importante, există posibilitatea să le aflaţi chiar poziţia pe hartă. Dacă nu reuşiţi, treceţi la pasul 2. Pe net sigur găsiţi adresa (strada şi numărul) cam la tot ceea ce aţi putea căuta: instituţii, şcoli, baruri, muzee etc.

          Pasul 2. Deschizi http://www.bing.com/maps/ şi tastezi în căsuţa de search "prevederii 19 bucuresti", adică strada, numărul şi localitatea. 
          Aplicaţia vă va plasa acum în locaţia dorită. Erorile sunt de obicei de câţiva metri. Mai departe puteţi naviga pe hartă pentru a vedea cum ajungeţi acolo, sau puteţi copia coordonatele din caseta din stânga în GPS-ul dumneavoastră, iar acesta vă va returna automat varianta de traseu, pe care să o urmaţi. Aşa, ca pentru... oamenii grăbiţi.
          Parcă e mai frumoasă munca de detectiv, mai migăloasă dar mai folositoare: mai deschizi o hartă, mai întrebi un om, mai afli lucruri noi din viaţa urbană, mai întrebi alt om şi tot aşa... Îţi mai pui mintea la contribuţie. În era tehnologiei, noi nu mai ştim procedura de a intra în contact cu un necunoscut pentru a-i cere o informaţie. E şi aici o tehnică de socializare, nu-i simplu ca un like pe facebook sau ca un comm. Nu-i ca două click-uri de mouse.
          Dar cine mai are timp de poveşti, când ne împărţim între serviciu, supermarket şi televizor!?
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuţ T.
07.09.2013

Un comentariu: