Să facem o incursiune într-o lume de poveste în misterioasa și uriașa China! Regiunea Guanxi este situată în extremitatea sudică a țării, la granița cu Vietnam, dispunând de o istorie multicentenară, un relief predominant de podiș și munți joși și o climă tropicală-umedă. Capitala regiunii este orașul Nanning. Mai jos puteți vedea minunile naturale și antropice ale regiunii Guanxi într-o scurtă dar spectaculoasă serie geofotografică.
Pagodă și case tradiționale chinezești
Sat în interiorul unui meandru
Ambarcațiuni pentru pescuit. Pe fundal, dealurile rotunjite și prăpăstioase, dezvoltate pe roci dure, sunt specifice climatelor calde și foarte umede și sunt asemănătoare celebrelor ”Căpățâni de zahăr” de la Rio
Vaporaș pentru turiști
Te plimb o tură?
Climat tropical-umed: nori, ceață și ploaie
Agroterase artificiale cultivate cu orez
Orezul este iubitor de apă. Irigarea culturilor se face prin cădere gravitațională de pe o terasă pe alta, plantele având practic tot timpul apă proaspătă
Dealuri modelate de om cu plante tropicale...
Muncă... și pe deal...
... și pe apă...
... și pe șes.
Ne plimbăm puțin...
... și gata.
___
25.03.2015
8 comentarii:
Da, geografia e mai mult despre pământ decât despre hărţi, de fapt mai mult despre natură şi deloc despre graniţe.
Mulţumim pentru articol.
Cu plăcere! Este și despre granițe.
Da, eram furat de frumuseţea locurilor şi mă gândeam prea puţin la ciopârţirea pământului pe teritorii :) Oricum, văzând aceste frumuseţi îi înţeleg pe cei ce vor să le apere, să le conserve cu riscul de a fi acuzaţi de simţ al proprietăţii cam dezvoltat.
PS: Pornesc prea des de la ideea că nimic nu poate fi doar al cuiva, e ca şi cum ai plăti bilet ca să te bucuri de o privelişte (lucru care se şi întâmplă).
Eu sunt adeptul granițelor și al teritoriilor, deoarece ele au conservat națiunile, caracteristicile lor și bogățiile lor. Fără granițe, cu o lume a tuturor, am fi fost probabil un homo universalis, fără tradiții, fără frumusețile din China sau de oriunde, fără câteva sute de mii de stiluri arhitecturale șamd. Este exact ceea ce tindem acum să fim: o lume globalizată la maxim, fără granițe, fără naționalism.
De acord, dar nici o ultra divizare nu cred că aduce multe foloase. M-am exprimat greşit încă de la început, mă refeream la graniţe ca mijloace de separare şi nu de delimitări ale unor teritorii (asta legat de Cehoslovacia, Yugoslavia etc.). Fără identitate naţională orice neam devine doar o masă de oameni care nu se mai pot gândi la mare lucru decât la ei înşişi. Sunt în favoarea păstrării tradiţiilor, orice bucată de pământ este un drept de folosinţă (şi nu de proprietate) al celor care îl muncesc şi îl menţin roditor de generaţii întregi, nu al celor care îl revendică fără nici o justificare. Oricum, observ că mocirla capitalistă pierde teren pe zi ce trece, sunt tot mai mulţi oamenii care învaţă din greşelile trecutului, şi nu mai pot fi uşor păcăliţi de mijloacele de comunicare în masă care pistonează pe exemple negative doar ca să pară totul lipsit de speranţă. Lumea din afara apartamentului e cu totul diferită şi mult mai frumoasă decât ceea ce se spune despre ea, în special la televizor. În fond, cât de real ar putea fi ce-mi spune un domn care vorbeşte dintr-o cutie despre ceea ce se află în afara ei?
Am şi eu problemele mele, mă căznesc să le rezolv... :) Cât despre cei care trag de ţara lor ca s-o lărgească, micşorându-le pe celelalte, nici n-are rost să discut.
Perfect de acord cu tine. Ai cumva contul ”Un Altfel” pe facebook? Pare același sistem de gândire și idei :)
:) Ce să mai zic acuma. Şi eu care credeam că de ceva timp sunt mult mai reţinut pe reţeaua de nesocializare.
Trimiteți un comentariu