Model subiect geografie bac 2019

          Au fost publicate pe edu.ro modelele de subiecte pentru bacalaureat 2019. La geografie va fi aceeași structură ca în anii precedenți, cu trei subiecte: Subiectul I - Europa; subiectul al II-lea - România; subiectul al III-lea - Probleme fundamentale ale Europei, României și Uniunii Europene. Pentru fiecare subiect se acordă 30 p și 10 p din oficiu.
 
          Dacă aveți întrebări în legătură cu modelul, lăsați un comentariu! Celelalte articole pentru bacul la geografie: CLICK AICI.
de Ionuț Tudose
01.12.2018

18 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. http://subiecte.edu.ro/2019/bacalaureat/modeledesubiecte/probescrise/

   Ștergere
 2. Am inteles ca punctul D cu diferente si asemanari ar putea fi inlocuit. E adevarat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă în acest model nu a fost înlocuit, probabil nici la examen nu va fi înlocuit.

   Ștergere
 3. Ce răspuns a-şi putea da la subpunctul E de la Subiecul 3?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Județul Călărași are doar relief de câmpie, în timp ce județul Prahova are toate treptele majore de relief. Prin urmare, în Prahova apar terenuri afectate de alunecări de teren, șiroire, torențialitate și eroziune în suprafață în zonele de deal, dar și terenuri afectate de solifluxiune, avalanșe, surpări, rostogoliri sau eroziune lineară în zonele montane. În județul Călărași principala cauză a degradării terenurilor este seceta.

   2. Suprafețele cu terenuri degradate și neproductive au crescut în județul Prahova în intervalul 2010-2013 cu aproximativ 10% ca urmare a alunecărilor de teren, torențialității, inundațiilor și viiturilor, defrișărilor sau a exploatării agricole neraționale.

   Ștergere
 4. La subiectul 3.
  Subpunctul C.
  O cultură agricolă specifică Bulgariei.
  Mă gândeam la trandafiri, este corect?
  Dacă nu, ce răspuns pot da?

  RăspundețiȘtergere
 5. De ce Danemarca nu produce hidroenergie?
  Mă gândeam aşa: Danemarca nu produce hidroenergie deoarece releiful ei este unul jos, mai mult de câmpie. În Danemarca nu exisă munţi care să aibă o altitudine considerabilă pentru a facilita producerea de hidroenergie, în schimb datorită relefului de câmpie, Danemarca îşi constituie în permanenţă energie eoliană.
  Întrebarea mea este aceasta. Din 2p a-şi primi maxim? Dumneavoastră cum aţi nota?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În Danemarca râurile nu au un potențial hidroenergetic favorabil amenajării hidrocentralelor, deoarece relieful este jos (deci râurile au pantă mică de curgere), iar debitul râurilor este scăzut deoarece acestea sunt scurte și nu au mulți afluenți(teritoriul Danemarcei este mic și fragmentat). Probabil vei primi 2 p la subpunctul ăsta.

   Ștergere
 6. Poate rezolva cineva la sub II punctul D?

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest model de test e pentru elevii din R Moldova.

  RăspundețiȘtergere
 8. Heii, am o întrebare pentru România la subpunctul D. Este bine daca compar in felul următor :3 deosebiri pentru relieful Retezat-Godeanu si relieful Carpații Moldo-Transilvani
  In Grupa Retezat-Godeanu tipurile de roci sunt sedimentare si magmatice, in timp ce in Carpații Moldo-Transilavni este prezenta si roca vulcanica.
  Altitudinea reliefului Retezat-Godeanu este de 2509 metri, spre deosebire de altitudinea reliefului Carpaților Moldo-Transilavni unde este de 2100 de metri
  In Carpații Moldo-Transilavni exista relief vulcanic si carstic, in timp ce in Grupa Retezat-Godeanu exista doar relief glaciar.
  Am formulat corectat sau cu ce am greșit? Daca ma puteți lamuri Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai primi numai 3 puncte din 6. Ai greșit:
   - în grupa Retezat-Godeanu sunt roci sedimentare și metamorfice, nu magmatice.
   - relieful carstic și cel glaciar apar în ambele unități.

   Legat de exprimare, poți spune „altitudinea unității/grupei/munților Retezat-Godeanu”, nu „altitudinea reliefului Retezat-Godeanu”.

   Ștergere
 9. Ce bine ca v-am intrebat. Mulțumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...