Țin lecții de pregătire pe videoconferință pentru bacul la geografie

          Pentru că sunt asaltat pe Geografilia, pe mail și pe facebook de mesaje legate de bac, organizez lecții de pregătire live.

Cine poate participa?
Doar elevii care susțin bacul la geografie (din România). Pentru o mai bună comunicare, participanții sunt împărțiți pe grupe.

Unde au loc lecțiile și când? Cum mă conectez?
Lecțiile au loc pe net (este videoconferință). Detaliile despre modalitatea de conectare vor fi comunicate pe mail fiecărui doritor, după ce va completa formularul de înscriere.

Cât durează?
Jumătate de oră, o oră, două... depinde cât e nevoie. Puteți sta pe videoconferință cât puteți și cât doriți, nu trebuie să așteptați „să vă dau eu drumul” ca la școală.

Cât costă?
Participarea este gratuită. Dacă vor fi doritori să-mi doneze, le voi trimite un cont la sfârșitul lecției.

De ce am nevoie?
De o conexiune bună la internet, un cont google (pe care toată lumea cred că îl are), un microfon și o cameră. Dacă doriți să nu fiți văzuți de ceilalți, camera poate fi oprită în timpul videoconferinței. Microfonul îl puteți lăsa pornit pentru a comunica mai ușor

În ce constă lecția de pregătire?
Sunt două secțiuni:
1. „Q and A”. Voi îmi puneți întrebări, iar eu vă răspund.
2. Rezolvarea unui model de subiect împreună.
În timpul ambelor secțiuni, voi transmite live ecranul meu și voi aduce explicații suplimentare de fiecare dată când este necesar. Acestea vor fi însoțite de hărți, imagini și alte chestii vizualizate live.

Deci abia aștept să particip. Unde este formularul de înscriere?
Click aici pentru formular. La sfârșitul lui vei trece o adresă de mail (@gmail) unde îți voi trimite detaliile legate de conectare (data, ora și link-ul).

Vă aștept!
Prof. Ionuț Tudose

40 de comentarii:

 1. Buna ziua,
  Eu am completat formularul, mi-am facut si un cont google si am trimis.
  Chiar doresc sa aprofundez materia. Nu am facut teste deloc...sunt cu materia spre final.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, e în regulă, dacă ai scris corect adresa de mail. Vei primi un e-mail de la mine zilele astea.

  RăspundețiȘtergere
 3. buna ziua!!
  2 cauze pt care in norvegia energia electrica se obtine aproape in totalitate din hidrodnergie ar fi 1.pt ca nu are mari resurse minerale si 2.pt ca se axeaza mai mult pe regiuni montane......cu asta am raspuns eu,este bine?si inca ceva.....o deosebire intre subc getici si cp olteniei ar putea fi ca in cp olteniei intalnim dune de nisip,iar in subc nu sau daca trebuie sa prezentam comparativ,trebuie sa spunem ce au subc in schimb ori e suficient daca spun ca in cp sunt dune si in subc nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. - potențial hidroenergetic ridicat (râuri rapide, relief montan cu văi adânci);
   - politici de mediu pentru limitarea poluării;
   Are acces la hidrocarburile din Marea Nordului, deci nu e f corect ceea ce ai spus tu.

   2. Este bine să spui ce are fiecare în mod specific: Ca relief specific, în Câmpia Olteniei există dune de nisip, iar în Subc. Getici sunt văi torențiale, alunecări de teren și trovanți (forme sferoidale din nisipuri semicimentate);

   Ștergere
  2. trebuie sa scriem in paranteza ce sunt trovantii?

   Ștergere
  3. Cât mai multe detalii, cu atât mai bine. Acum nu trebuie să exemplificați chiar fiecare aspect, că nu ajungeți toți geologi sau ghizi.

   Ștergere
 4. pai si daca de ex am de comparat spania si italia in ceea ce priveste clima celor 2 si spun ca sp,spre deosebire de it,are si clima temp oc,la it ce tip de clima as putea sa spun ca are spre deosebire de sp?...climat mediteranean,montan si alpin au ambele...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu o să îți dea să spui 3 deosebiri între clima Spaniei și a Italei, tocmai pentru că au foarte multe în comun.

   Ștergere
 5. sau ar fi corect daca la deosebire,m as exprima astfel:spania are clima temp oc si mediteraneana,in timp ce italia are doar clima mediteraneana

  RăspundețiȘtergere
 6. Bună ziua!
  Ați trimis pe mail modalitatea de a ne conecta la lecții?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă ai scris o adresă de mail de tip @gmail corectă, da, ai primit.

   Ștergere
 7. Buna seaea !
  Am si eu 2 probleme, daca ati fi amabil sa imi raspundeti, mie mi se pare cam greu de rezolvat.
  1.Prezentaţi o cauză a reducerii natalităţii în ţările Europei de Est şi Sud-Est.
  2. Prezentaţi un argument pentru a susţine afirmaţia: „Viena este o capitală europeană cu acces atât spre Marea Neagră, cât şi spre Marea Nordului”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. - instabilitatea economică: număr ridicat de emigranți de vârstă mijlocie (care dau naștere copiilor în alte țări);
   - mentalitatea și comportamentele antinataliste ale populației: amânarea căsătoriei și a nașterii primului copil în favoarea studiilor, profesiei și divertismentului;
   - legalizarea avorturilor după căderea regimului comunist și practicarea acestora pe scară largă; etc.

   2. Viena este situată pe axa fluviatilă Dunăre-Main-Rin, având acces pe aceasta atât la M. Neagră (în care se varsă Dunărea), cât și la Marea Nordului (în care se varsă Rinul). Situația îi este favorabilă pentru realizarea comerțului naval în dublu sens, atât spre estul continentului, cât și spre vest.

   Ștergere
 8. Am nevoie de materie deoarece am pierdut o si nu am populația si lucrurile care se dau in general la punctul E . Si nu am nici clima , relifeul , unitățile de relief etc.. nici insulele si peninsulele, râurile europei

  RăspundețiȘtergere
 9. Bună ziuaaaa! Sunteți minunat!
  Ați putea să mă ajutați? Am întâlnit în teste. E. PREZENTAȚI două cauze ale diversității peisajelor agricole pe continentul european.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. - Varietatea condițiilor climatice impune o diversitate a plantelor de cultură: în sud cele adaptate la temperaturi ridicate (citrice, viță de vie, măslin), în partea central-nordică cele adaptate la climatul mai răcoros (cartof, sfeclă de zahăr etc.)
   - relieful imprimă aspecte variate peisajului agricol: în timp ce în est acesta este deschis pe suprafețe foarte întinse (câmpii și podișuri joase), în sud și vest acesta este mai fragmentat, frecvent cu aspect semiînchis, din cauza munților și a podișurilor mai înalte.
   - nivelul de dezvoltare economică imprimă de asemenea varietate peisajului agricol: statele cele mai dezvoltate au agricultură modernă, mecanizată, intensivă, cu utilaje actualizate tehnologic, în timp ce statele din est și Balcani îmbină pacticile moderne cu cele tradiționale.

   Ștergere
 10. Bună ziua! Ma puteți ajuta, va rog!?
  1. MENȚIONAȚI DOUA CAUZE CARE EXPLICA DEBITUL SCĂZUT AL RÂULUI Ialomița.
  2. PRECIZAȚI O CAUZA a ponderii:
  a) ridicate a populației ocupate din sectorul primar în Bulgaria.
  b) scăzute a populației ocupate în sectorul primar în Franța.

  RăspundețiȘtergere
 11. Bună ziua, am si eu cateva nelămuriri.
  1.Explicați procentul ridicat al populației ocupate în sectorul Servicii în Franța.
  2. Explicați procentul ridicat al populației ocupate în agricultură în România și procentul scăzut în același sector în Marea Britanie.
  Mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 12. Pot Participa la orele online daca nu am micrifon sau o camera video?

  RăspundețiȘtergere
 13. Prezentaţi două argumente prin care să explicaţi importanţa fondului forestier pentru ţara noastră.
  Vă rog!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are rol ecologic, asigură habitatul pentru numeroase specii, îmbunătățește calitatea aerului și constituie protecție împotriva alunecărilor de teren și a inundațiilor
   Are valoare economică prin resursele de lemn.

   Ștergere
 14. O asemanare intre clima Frantei si cea a Italiei va rog.
  pot fi VANTURILE SI TIPUL CLIMATIC doua asemanari corecte?
  o deosebire?
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 15. În ambele state clima este etajată pe altitudine din cauza munților înalți. În ambele clima este variată în teritoriu (Franța - temp-oc, temp-cont de tranziție, medit; Italia-medit, tem-cont de tranz în N)

  RăspundețiȘtergere
 16. Ma puteti ajuta,va rog,in legatura cu urmatoarele exercitii?
  1.1 asemanare si 2 deosebiriri intre clima Europei Centrale si clima Europei de Est
  2.1 asemanare intre câmpiile litorale din Germania si cele din Italia

  RăspundețiȘtergere
 17. Buna seara domnule profesor!!

  Am cateva intrebari de la sub1 punctul E, daca m-ati putea ajuta..
  1. O cauză a mobilității teritoriale a populației în cadrul U.E
  2. Explicați de ce în Polonia predomină relieful de câmpie dar nu ete o mare producătoare de cereale
  3. Explicați înlocuirea stepei pe mari suprafețe cu cereale și plante tehnice

  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Diferențele de dezvoltare economică și nivel de trai. Politicile permisive în privința migrației. Infrastructura de transport rapidă și modernă care asigură navtismul internațional (în Europa de Vest mai ales) și turismul.
   2. Condiții climatice mai puțin favorabile, soluri mai puțin fertile.
   3. Relieful jos și solurile fertile de sub stepă constituie motivul înlocuirii acesteia cu plantele de cultură (terenuri arabile).

   Ștergere
 18. Va salut,vu respect as vrea sa particip si eu la orele Dv daca se poate.Nu ma pot inscrie,nu pot deschide formularul de inscriere imi da o eroare!

  RăspundețiȘtergere
 19. Buna! Sunt eleva in clasa a12-a și voi da bacul la geografie , vreau sa particip la lectiile dumneavoastră online , nu stiti când le veți relua?

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna! Sunt eleva in clasa a12-a și voi da bacul la geografie , vreau sa particip la lectiile dumneavoastră online , nu stiti când le veți relua?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună! În perioada următoare probabil nu. Anul trecut mi-au consumat foarte mult timp și nu am avut suficientă susținere din partea participanților/părinților, de unde am tras concluzia că le-au fost inutile. Axează-te pe materialele deja încărcate în rubrica GEO BAC, pe lecțiile de la școală și ajutorul profesorului!

   Ștergere
 21. Buna ziua! Nu mai faceti videoconferinte?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! Din lipsă de timp nu mai fac videoconferințe publice, doar în privat. Pentru detalii, contactați-mă în particular!

   Ștergere
 22. Răspunsuri
  1. În cazul în care voi mai face, le voi anunța printr-o postare nouă.

   Ștergere
 23. Buna ziua. Anul acesta mai faceti pregatire online pentru geografie?

  RăspundețiȘtergere