Câte miliarde de oameni poate susține Terra?

          O întrebare interesantă pe care v-am adresat-o în luna iulie 2017. Iată răspunsurile dumneavoastră:

Sunteți de acord cu ora de vară?


          Ora de vară numim timpul pe care îl folosim din primăvară până în toamnă, adică GMT + 3h. Avantajele utilizării acesteia, invocate adesea, sunt amânarea apusului cu o oră, scăzând consumul de electricitate și prelungind seara activitățile sociale. 

Test on-line geografie bac (varianta 1, subiectele 1 și 2)

         Rezolvați acest test, dând click aici sau pe imaginea alăturată. Sunt 60 de itemi, câte 30 pentru fiecare subiect. La sfârșit vi se va afișa punctajul. Este mai ușor decât la bac, deoarece aici aveți doar itemi cu variante de răspuns. Deci trebuie să o bifați pe cea corectă. Pentru restul articolelor din categoria geografie bac, click aici!


de Ionuț Tudose
13.1.2017
___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

Care este cel mai puțin cercetat mediu de pe Terra


          Un sondaj cu rezultate destul de echilibrate.


Structura pe grupe de vârstă și sexe în Republica Moldova (Piramida vârstelor)


          La sugestia cititorului fidel, Costin, începem o serie de articole dedicate spațiului românesc din afara granițelor, cu o reprezentare grafică sugestivă a unor date demografice din Republica Moldova.

Care este cea mai bună metodă de combatere a defrișărilor ilegale?

          Acestea sunt rezultatele sondajului lunii februarie 2017. Conform cititorilor Geografilia, cea mai eficientă metodă de combatere a defrișărilor ar rămâne replantările și cadrul legislativ. 

Statele Europei. Trăsături ale reliefului (diagramă pentru bac)

          Cititorul Florin Filip m-a rugat într-un comentariu la un articol să public un tabel cu principalele caracteristici ale reliefului statelor europene, pentru a veni în ajutorul elevilor în pregătirea subiectului I. La acesta ați putea avea de comparat relieful a două state, precizând deosebiri și/sau asemănări.

Alte căutări amuzante pe Google direcționate spre Geografilia (partea a III-a)



          Iată că au trecut destule luni de la ultima verificare a căutărilor efectuate pe Google. Am găsit din nou chestii dubioase, la fel ca în partea I și în partea a II-a. Completările din paranteză îmi aparțin:


Hărți amuzante de pe net


          Iată câteva hărți hazlii, adunate de pe internet! Dacă mai știți și altele, lăsați un link în comentarii!

2018, anul Centenarului Marii Uniri de la 1918


          Suntem în anul Centenarului Marii Uniri când vrednicii noștri înaintași au înfăptuit România Mare. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca anul acesta și perioada imediat următoare să ne aducă: