Marile orașe din România. Infografic sintetic și comparativ

          Infograficele sunt reprezentări ale unor informații diverse, bazate pe diagrame, imagini, hărți, grafice, statistici etc. Au devenit foarte populare în ultimii ani deoarece transmit informațiile cu mai multă ușurință. Modul de aranjare, dimensiunea textului, culorile, simbolistica și alte tehnici de acest fel sunt foarte importante pentru rata de reușită, însă depind foarte mult de cunoștințele tehnice și priceperea producătorului.

         Infograficele care conțin hărți sunt frecvent utilizate de marile trusturi media din străinătate. Fluxurile de imigranți, fenomenul terorist, câmpurile de război sau evenimentele naturale sunt prezentate în articole și cu ajutorul infograficelor.

          Mai jos am realizat o planșă de acest fel, prin care sunt comparate suprafețele construite ale celor mai mari orașe din țară. Nu au fost cartate și localitățile periurbane alipite, ci doar spațiile din interiorul propriei UAT. Este inspirată dintr-o hartă a megaorașelor de pe Glob, care mi-a plăcut ca idee (nu neapărat și ca tehnică folosită). Click pe imagine pentru a mări!

___
Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține pentru munca depusă printr-o donație.

de Ionuț Tudose
11.08.2016

Un comentariu: